OSNOVAC NOSIO NOŽEVE U ŠKOLU: Policija podnijela prijavu protiv majke dječaka

Foto: Uprava policije

Budvanska policija je od učenika osnovne škole oduzela više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva, te protiv njegove majke V.M. (35), podnijeli prekršajnu prijavu, saopšteno je danas iz Uprave policije.

“Budvanska policija je postupala na osnovu saznanja da dječak star 13 godina sa sobom u školu i zonu škole nosi nož, te došla do fotografije na kojoj se vidi da taj dječak u prostorijama osnovne škole drži manji nož i predmet crne boje nalik na pištolj”, kazali su iz policije.

Nakon toga su preduzete radnje u objektu satnovnja dječaka i njegove majke, kojom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva.

“Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, naveli su iz policije.

Protiv V.M. je zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora podnešena prekršajna prijava u skraćenom postupku shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest