OSTAJE LI MILOVIĆ MINISTAR PRAVDE? Sve zavisi od Vladimira Novovića: Oglasio se SDT

Foto: Jutjub printskrin/Vijesti Online

Specijalno državno tužilaštvo danas je saopštilo je rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković ne može biti raspoređen na drugo radno mjesto bez saglasnosti glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

“Povodom iznijetog stava ministra pravde u Skupštini Crne Gore da načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković „neće biti šef“ tog odjeljenja, podsjećamo javnost i sve društvene činioce da je članom 26 stav 3 i članom 27 stav 3 Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu određeno da rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja postavlja direktor Uprave policije, uz saglasnost glavnog specijalnog tužioca i da se rukovodilac ne može rasporediti na drugo radno mjesto ili druge poslove u Upravi policije, bez saglasnosti glavnog specijalnog tužioca”, naveli su iz SDT-a.

Podsjećamo, ministar pravde Andrej Milović kazao je juče u Skupštini da Šuković neće ostati na čelu SPO, niti u bezbjednosnom sektoru, zbog svega što je radio protiv PES-a i njegovog lidera Milojka Spajića.

“Ja vam kažem da on neće biti u bezbjednosnom sektoru u SPO. Znam da ste nervozni, ja vas razumijem, to vam je prijatelj, koristili ste ga politički, sve namjere vaše partije radili ste preko njega i pokušali ste da se obračunate sa PES-om preko njega. Nije vam pošlo za rukom i niste uspjeli sa kompletnim bezbjednosnim aparatom koji ste tri godine kadrirali i uređivali, čak i iznutra ponešto uspjeli kod nas, ipak nas niste pobijedili. Mi smo u Vladi, vi niste. Vaših kadrova, dajem vam riječ, neće biti ili ja neću biti ministar u ovoj Vladi”, rekao je Milović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest