PALA ODLUKA: Zabetoniran tunel koji vodi do Višeg suda

Foto: Rade Koprivica/Valda CG

Tunel koji je prokopan do depoa Višeg suda u Podgorici iz stana u suterenu zgrade koja se nalazi prekoputa, uspješno je zabetoniran.

To je urađeno nakon odluke Vlade na nedavnoj sjednici.

Naime, 28. septembra usvojen je Predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti u cilju dovođenja u prvobitno stanje podzemnog tunela koji se nalazi na potezu od stana u Njegoševoj ulici broj 12 do Višeg suda.

„Budući da je 11. septembra ove godine izvršeno teško krivično djelo obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kojom prilikom je iskopan tunel, u dostavljenom Predlogu je ocijenjeno da je, zbog neobezbijeđenosti tunela, kao i saobraćajnice i pješačke zone ispod kojih je iskopan, neophodno da u što kraćem roku nadležna služba izvrši njegovo zatrpavanje, odnosno adekvatnu sanaciju.

Imajući u vidu da je Osnovno državno tužilaštvo obavijestilo Upravu policije da je uviđaj završen i dalo saglasnost da se izvedu građevinski radovi u cilju zatrpavanja prokopanog tunela, Vlada je zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak dovođenja terena u prvobitno stanje“, saopšteno je iz Vlade poslije sjednice.

Nakon toga, Uprava za katastar i državnu imovinu je angažovala izvođača radova, pa je tunel na kraju zabetoniran.

Zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije koja je učestvovala u kopanju tunela do danas je uhapšen samo Podgoričanin Predrag Mirotić, koji je u pritvoru.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je na konferenciji za medije da imaju dokaze da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Milan Marković (53), Veljko Marković, (32), Dejan Jovanović (30), Vladimir Erić (32).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest