Patrijarh Porfirije i ove godine lično donirao stipendije za 15 studenata u Hrvatskoj

Фото: Поглед

Patrijarh srpski Porfirije donirao je Srpskom privrednom društvu Privrednik iz Zagreba sredstva dovoljna za petnaest godišnjih studentskih stipendija, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve

„Patrijarh srpski Porfirije i ove godine svojom ličnom donacijom pomaže Privrednikove stipendiste. Njegova Svetost u tekućoj akademskoj godini putem Privrednikovog fonda „Vladimir Matijević“ stipendiraće čak 15 odličnih studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji dolaze iz zapostavljenih i ekonomski nerazvijenih krajeva Hrvatske“, navode u upravi Privrednika.

Najstarija organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo Privrednik iz Zagreba, ove godine obilježava 125. godišnjicu od osnivanja.

U protekloj školskoj/akademskoj godini Privrednik je stipendirao ukupno 100 talentovanih učenika i studenata, pored ostalih, i uz svesrdnu pomoć patrijarha Porfirija.

Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna (oko 670 eura) i 10.000 kuna (oko 1.330 eura) za studenta.

„Ponosni smo i zahvalni patrijarhu Porfiriju jer on ne samo što duhovno i materijalno pomaže značajan broj naših stipendista, nego i svim članovima Privrednika, njegovim aktivistima i volonterima, daje snažnu podršku da ustraju u plemenitoj misiji pomaganja mladim ljudima da se školuju i obrazuju, jer to je za mnoge jedini put izlaska iz beznađa siromaštva i teškog života“, navodi se u saopštenju uprave Privrednika.

Privrednik je i za školsku/akademsku godinu 2022/23. raspisao konkurs za stipendiranje učenika i studenata preko svoja dva fonda – Fonda „Vladimir Matijević“ i Fonda „Ivana Vujnović“, koji su otvoreni od 21. septembra do 14. oktobra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest