Пелене пуне злата на Прешеву

Двоје путника на граничном прелазу Прешево покушали су да у пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вредност процењена на преко 2,2 милиона динара, саопштила је Управа царина.

Цариници су прекршај открили када је на улазној страни прелаза Прешево за детаљан преглед издвојен аутомобил „фолксваген пасат“ швајцарске регистрације, којим је из правца Македоније ка Швајцарској путоваo млађи брачни пар.

Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила, испред сувозачког седишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање пелена.

Неуобичајена тежина паковања пелена изазвала је сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено скоро пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима „Франц Јозеф“, као и ланчића и прстења.

Како вредност откривеног накита премашује трећину вредности возила, судском одлуком је поред злата трајно одузето и возило, процењено на преко милион динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest