PERNAR U ZAMBIJI SVEDOČIO PROTIV SVOJIH: Kako su, posle šest mJeseci agonije, oslobođeni Hrvati u Zambiji

Foto: Jutjub printskrin

U gradu Ndoli u Zambiji završeno je suđenje osmoro Hrvata koji su bili optuženi za krivotvorenje papira za posvojenu djecu u susednom Kongu.

Drama je trajala šest mjeseci, Hrvati su završili u zatvoru, bili oslobođeni i zatim opet uhapšeni kada su se ukrcavali u avion za Hrvatsku.

Sudija Meri Mulanda je presudila da je sve u redu sa papirima iz Konga i oslobodila četiri para iz Hrvatske svih optužbi. Slike iz sudnice nakon presude bile su vrlo emotivne, osmoro Hrvata je plakalo i nikako nisu mogli da se smire.

Plakali su i gotovo svi u sudnici, a jednu ženu morali su da iznesu jer joj je pozlilo. Ishod drame u Zambiji pratili su i članovi porodica uhapšenih Hrvata, koji su jedva dočekali dobre vijesti.

Vrhunac drame je ipak bio kada se u Zambiji, nepozvan, pojavio bivši političar iz Hrvatske, kontroverzni Ivan Pernar i u sudnici galamio da je jedan od usvojitelja promijenio pol i prije nego se odlučio za usvajanje bio je žena. Pernar, koji je slične incidente izazivao dok je bio poslanik u Saboru, a posle nakon cirkusa ”sa cinkarenjem” na sudu zamalo je i sam završio u zatvoru, prenose „Novosti“.

Podsjećamo prema zakonima Konga, promjena pola u toj zemlji je zabranjena i može dovesti do smrtne presude.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest