Перовића оптужили за злоупотребе, он негира наводе из пријаве

Специјалном тужилаштву достављена је кривична пријава од „запослених у херцегновском Основном суду“, којом се предсједник тог суда Иван Перовић оптужује за извршење кривичног ђела злупотреба службеног положаја. Перовић за Портал РТЦГ одбацује наводе из пријаве и демантује да је починио било какве злоупотребе.

По наводима из пријаве која достављена главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу, у периоду од 2019.године у више десетина наврата Перовић је злоупотребио свој положај предсједника суда као лица које поставља адвокате као браниоце по службеној дужности на начин што је своју пријатељицу адвоката Ању Митровић постављао преко реда за браниоца по службеној дужности.

Тврди се да је на који начин овом адвокату омогућио прибављање противправне имовинске користи, а за узврат је добио да му је Митровић у наведеном периоду више стотина пута платила рачуне за заједничке ручкове у ресторанима и кафићима на територији Херцег Новог.

Наводи се да је у више наврата доносио очигледно незаконите одлуке у поступцима у којима је као бранилац поступала адвокат Ања Митровић, а те одлуке су од Вишег суда укидане и одређивано да у поступку треба да суди други судија, јер је пристрасно поступање Перовића било очигледно. Навели су је потребно извршити ревизију свих његових одлука у поступцима у којима је Митровић била бранилац.

Притом је представљено да као предсједник суда Перовић спроводи мобинг над дијелом запослених.

Перовић је у изјави за наш портал одбацио све наводе из кривичне пријаве, истичучи да у пуном капацитету демантује све што му је стављено на терет. Он тврди да је апсолутна неистина да је привилеговао адвокате да би себи или другом прибавио имовинску корист.

„Познајем много адвоката са којима сам у добрим односима И никада нијесам ниједног привилеговао. Тако да су то бесмислице. Прице о мом назови злостављању су инсинуације радника незадовољних мојим управљањем херцегновским судом“, подвукао је Перовић.

Како је нагласио, у предметима које суди једини је судија кривичар у Основном суду у Херцег Новом.

„Када се поставља бранилац по службеној дужности, ја то, наравно, не могу лицно чинити већ то чини замјеник предсједника суда. Проблем са такозваним злостављаним радницима овог суда (а одговорно тврдим да ниједног запосленог никада нијесам злостављао већ сам се трудио да свакоме изађем максимално у сусрет) је што сам прекинуо праксу која је постојала током ранијег периода – а то је да свако ради шта хоће, да се дежурства плаћају лицима на боловању и слично“, изјавио је Перовић.

Он је казао да је тачно да је тужен због наводног мобинга.

„Али од стране раднице која је била незадовољна што сам одбио да јој плаћам дежурства док је на боловању и што сам је незадовољан њеним радом на једном радном мјесту премјестио на друго радно мјесто годишњим распоредом“, нагласио је Перовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest