Пјевало се у Источном Сарајеву: Светосавско Косово и Метохија и Република Српска

Уз дух косовске пјесме из Косовског Поморавља из Културног центра у Источном Новом Сарајеву ширила се порука јединства, слоге и заједништва, али и светосавског повезивања српског народа

„Светосавско Косово и Метохија и Република Српска“ назив је хуманитарног концерта који су вечерас пред публиком у Источном Сарајеву одржали чланови градске аматерске групе Каменички бисери из Косовске Каменице.

„Светосавско Косово и Метохија и Република Српска“ назив је хуманитарног концерта који су вечерас пред публиком у Источном Сарајеву одржали чланови градске аматерске групе Фи.

Концерт је организовао Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији под покровитељством Града Источно Сарајево.

Уз дух косовске пјесме из Косовског Поморавља из Културног центра у Источном Новом Сарајеву ширила се порука јединства, слоге и заједништва, али и светосавског повезивања српског народа.

Руководилац групе Каменички бисери Јадранка Васић истакла је да је велика част и задовољство бити у Источном Сарајеву и прослављати Савиндан, дијелећи радост и весеље.

„Као што је то казао Иво Андрић, спајамо век са веком и човека са човеком. Захваљујем се деци, директорима школа, студенског центра, градоначелнику Источног Сарајева, свим људима добре воље који су деци на Косову улепшали зимски распуст доласком овде“, рекла је Васићева.

Двадесетак чланова Каменичких бисера, који су прије три године стасали из Основне школе „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици представили су се косовским циклусом пјесама, не кријући задовољство боравком у Српској.

Јована Пешић, која је члан групе око годину дана, истакла је да је први пут у Источном Сарајеву и да су утисци одлични, додајући да се радује што ће овдје да проведе неколико дана са другарима.

И овај концерт, као и све што ради Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, имао је хуманитарни карактер – да се заврши Дневни центар „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је центар грађевински завршен, а предстоји његово опремање и уређење дворишта.

„Вјерујем да ћемо убрзо дјеци са потешкоћама у развоју, њих 164, дати другу кућу као поклон Републике Српске“, истакао је Арлов.

Арлов је уручио захвалнице предузећима и појединцима који су несебично помогли изградњу Центра, који, као и концерт Каменичких бисера осликава осјећања људи из Српске према Србима на Косову и Метохији.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да Срби са Косова и Метохије и из Републике Српске имају много сличности, јер су прошли голготу и страдања.

„На Космету још страдају и морамо да покажемо да смо једно“, поручио је Ћосић.

Један народ који на различитим територијама дише једном душом – потврђено је још једном у Источном Сарајеву, гдје ће Каменички бисери својим репертоаром о Светом Сави учествовати и у оквиру Светосавске академије.

Извор: Новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest