PLAV: Uhapšeni maloljetnik i osamnaestogodišnjak, vježbali pucanje automatskom puškom

Foto: UP

Dvije osobe uhapšene su u Plavu, nakon što je policija postupila po saznanju da su dvije osobe starosti 18 i 14 godina iznosili iz kuće automatsku pušku, da bi vježbali gađanje na obližnjoj planini.

„Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije“, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Pojašnjavaju da je plavska policija juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina.

 

„Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož“, navodi se u saopštenju UP.

 

Kako pojašnjavaju, kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. (18), iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja.

 

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloljetnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost“, zaključeno je u sao0pštenju Uprave policije.

pogled.me/rtcg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest