Плавшић: Да ли ће влада Здравка Кривокапића честитати Приштини и на успјешном хапшењу Риста Јовановића?

Пише: Јанко Плавшић

Да ли представници владе Црне Горе смију да се баве политиком која није у интересу страних амбасада?

                Апелациони суд одбио је жалбу Риста Јовановића. Он ће у притвору на Косову* остати најмање 30 дана. Шта је држава Црна Гора је урадила да се Ристо Јовановић ослободи? Ништа!

                Умјесто конкретних корака, све што смо добили од стране Владе Црне Горе је заобилажење истине. Невенка Ћировић је грађанима испред Владе Црне Горе обећала ослобађање Јовановића, као и то да је министар вањских послова Црне Горе отишао на Косово*, да би ријешио питање хапшења Риста Јовановића. Међутим ми немамо никакве информације да ли је уопште министар боравио на Косову* и ако јесте шта је конкретно предузео. Да ли је то била још једна игра да би се окупљени народ смирио и послао кући? Пошто резултата у ослобађању Риста Јовановића нема. А власти у Приштини и даље спроводе политику репресије над Србима као и годинама у назад.

                Да ли ће влада Здравка Кривокапића наставити са срдачним честиткама свим косовским званичницима, па можда да честитају и на успјешном хапшењу Риста Јовановића? Или ће најзад стати на страну свог народа? Не вјерујем, инструкције које долазе из амбасада САД-а и из Европске уније, су битније од грађана Црне Горе. Ми смо само они који су Здравка Кривокапића, Дритана Абазовића и Алексу Бечића, довели на власт, да би они били одани неким другима а не свом народу. За то нико није гласао 30. августа.

                Конкретни потези су једноставни и лаки. Црна Гора треба да замрзне дипломатске односе са лажном државом Косовом* и да повуче свог амбасадора из Приштине. А као једну од мјера, којом би се натјерале приштинске власти да ослободе невиног Риста Јовановића, је и повлачење признавања терористичке државе Косово*. Да ли представници владе Црне Горе смију да се баве политиком која није у интересу страних амбасада? Наравно да не. Па ће и ово остати само у мислима оних којима је сваки појединац, грађанин, битнији од игре великих моћника.

                А Ристо Јовановић ће бити издан од стране сопствене државе. Да ли је то та „демократија“ и пут који ми треба да слиједимо?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest