Počelo snimanje nastavka filma Munje: Pop, Mare, Gojko i novi problemi na godišnjici mature

Foto: Printscreen

Počelo je snimanje filma “Munje: Opet!” scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića.

Riječ je o nastavku bioskopskog hita pomenutog autorskog dvojca, koji je tokom distribucije 2001. godine u bioskope privukao više od 572.000 gledalaca. I ostatak ključnog dijela ekipe je ponovo na okupu, piše Filmski centar Srbije koji je podržao snimanje ovog ostvarenja.

“Prošlo je 20 godina a Pop (Segej Trifunović) još uvijek mašta o muzičkom uspjehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere. Sve je isto u životima njih dvojice – nemaju djevojke i doživljaje, ali zato imaju stomake. Nova muzika vlada svijetom, a njen kralj, stacionarian u Cirihu, je Gojko Sisa (Nikola Đuričko). Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih. Na snimanju spota prespektivne pjevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pjesme. Da, baš pjesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pjesma preko noći postaje Jutjub hit. Mare i Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još uvijek posjeduje kasetu sa originalnom pjesmom. Iste noći sreću druga iz odjeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature (ogromna većina odjeljenja ionako živi u inostranstvu). Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice”.

I ovog puta, Radivoje Andrić režira po scenariju Srđana Anđelića, a tu je ponovo i direktor fotografije Dušan Joksimović, dok glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih “Munja”: Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Milica Vujović.

U ostalim ulogama gledaćemo: Jelisavetu Seku Sablić, Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića… Kostimografkinja je Jelena Stefanović, scenografkinja Nevena Mijušković, a za pjesme u filmu zaduženi su: Vizelj, Baby Motorola, Bekfleš, Mila Sila, “Buč Kesidi”…

Producenti filma su Milko Josifov i Srđan Anđelić, izvršna producentkinja je Biljana Anđelić, a direktorka filma Nataša Višić.

Snimanje je počelo 28. septembra, planirano je da se završi 21. novembra, a bioskopska distribucija se očekuje tokom 2023. godine.

Izvor: cdm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest