ПРАВА ЦГ: НКТ МЈЕРЕ СУ ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНА ОМЧА ОКО ВРАТА ГРАЂАНА

Појава Ковид вируса изазвала је свеопшти хаос широм планете, али нестручност надлежног, иначе неуставног, НКТ тијела у Црној Гори, довела до тога да последице епидемије буду  замељиве у поређењу са последицама мјера које је ова групација наметала грађанима.

Сврха постојања овог тијела које је у међувремено изгубило сваки кредибилитет је, бар номинално, требала бити брига о грађанима у условима пандемије. Последице њиховог рада су такве да нас фигуративно и буквално – убише бригом.

Грађанима је својевремено ограничено кретање и без разлога забрањене бројне привредне активности, а животни трошкови и обавезе по кредитима су наставили да расту. У данима иза нас свједочимо оптем егзистенцијалном вапају угоститељске бранше, као и музичара који су и ранијим, али и најновијим мјерама у потпуности спријечени да зараде за издржавање себе и својих породице.

Упркос томе што у маркетима, банкама и великим трговачким ланцима имамо абнормалне гужве свакодневно, по становишту НКТ-а, најбитније за спрјечавање ширења вируса је узети хљеб из уста професионалним угоститељима и музичарима. Бројке су најбољи показатељ да ниједна од наведених мјера апсолутно није допринијела побољшању здравствене ситуације, али зато итекако јесте до ивице довела егзистенцијалну ситуацију грађана Црне Горе, посебно угоститеља и музичара, али и других дјелатности погођених поменутим мјерама. Многи од наших суграђана нису у могућности већ више од пола године да својим радом обезбиједе егзистенцију својих породица.

Право на рад, Уставом је загарантовано право и за његово ограничење са несувислим образложењима, прије или касније неко ће морати да одговара.

Стога, позивамо НКТ да услијед катастрофалних резултата и поражавајућих бројки, умјесто пребацивања одговорности на грађане, коначно донесу макар једну одлуку у корист грађана Црне Горе и мјере које прописују, усмјере према епидемији, а не према привреди.

One thought on “ПРАВА ЦГ: НКТ МЈЕРЕ СУ ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНА ОМЧА ОКО ВРАТА ГРАЂАНА

  1. HKT mora pod hitno da se rasformira jer je to jedan od kancera.koji muci slobodni i normalni svijet…Sve sto su radili bilo je za ISKLJUCIVO LICNE INTERESE I BOGACENJA…a kako znaju oni a i mi koji mislimo svojom glavom…STIDITE SE SVOJE DJECE I PREDAKA…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial