Промоцијом романа ,,Крунска’’ почео 7 интернационални сајам књига

ФОТО: ПГ КУЛТУРА

Седми Интернационлани сајам књига, једна од најзначајнијих манифестација у организацији Главног града и Секретаријата за културу и спорт, почео је данас 6. октобра и трајаће до 10. октобра, у Бемаx арени. У сусрет вечерашњем званичном отварању сајма, данас је у оквиру пратећег програма представљен роман ,,Крунска’’ књижевнице Ане Родић, у издању издавачке куће Ренде.

ФОТО: ПГ КУЛТУРА

Ријеч је о шестој књизи поменуте списатељице која је широј публици позната као сценаристкиња серије Лисице, а по њеној причи и сценарију је снимљен филм Ветар редитељке Тамаре Дракулић, који је награђен специјалном наградом жирија ФЕСТ-а 2017. године.

ФОТО: ПГ КУЛТУРА

Урбан, упечатљив и духовит израз оно је што одликује и овај,као и њене претходне романе. Читајући одломке из ,,Крунске’’, ауторка је у разговору са Слађаном Новаковић, уредницом издавачке куће Ренде, казала је да је овај рукопис замишљен као спој три вјештине писања: књижевно, сценаристичко и копирајтерско, што је био својеврстан изазов, али је управо на такав начин жељела да представи јунакињу романа, Дару и њену коријениту животну промјену.

ФОТО: ПГ КУЛТУРА

,,Ја се и у овом роману бавим сторyтеллинг-ом стварајући јасан филм у глави и желећи да и код читалаца створим исти ефекат, причајући причу у садашњем времену’’ – додала је Родић.

ФОТО: ПГ КУЛТУРА

Објашњавајући зашто роман носи име Крунска – једне од најпрестижнијих београдских улица, ауторка је казала да премда прва асоцијација јесте круна, дворски живот, високи плафони, они данас ,,више никоме ништа не значе’’. Казала је и да сама та улица води од Старог двора до пијаце што јесте на неки начин занимљиво, јер показује симболички пут од ,,опстајања до пропадања’’.

ФОТО: ПГ КУЛТУРА


Додајемо да ће вечерас у 19 градоначелник Главног града др Иван Вуковић свечано отворити сајам, а у 20х биће организован главни програм првог дана -представљање књиге њемачког новинара и писца Михаела Мартенса ,,У пожару свјетова: Иво Андрић-један европски живот’’. На промоцији ће говорити Михаел Мартенс и Васко Раичевић, умјетнички директор Сајма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest