RADUNOVIĆ DF će imati svog kandidata, ne dolazi u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost

Foto: Jutjubprintskrin/Нова српска демократија

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je za ADRIA televiziju da ne razmatraju opciju nestranačkog predsjedničkog kandidata, dodajući da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencijalni kandidat na izborima 19. marta.

Ko će biti njihov kandidat – znaće se uskoro.

„Mi još nismo odlučili da saopštimo ime kandidata. Mandić je definitivno jedan od potencijalnih. Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a“, ističe Radunović.

Za DF ne dolazie u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost, napominje Radunović.

„Mislim da je ta varijanta nestala onog momenta kada nije došlo do formiranja 44. Vlade, ne vidim da iko pokazuje volju za takvim nečim i mi zaista nećemo pokušati da izmirimo parlamentarnu većinu i da prihvatimo nestranačkog, nego izlazimo sa svojim kandidatom“, dodaje.

Stranke ili grupe građana kandidate za predsjednika države mogu predložiti Državnoj izbornoj komisiji najkasnije 20 dana prije dana izbora.  U ovom slučaju to je 28. februar. Nakon toga DIK utvrđuje listu kandidata u roku od 48 časova. To je predviđeno Zakonom o izboru predsjednika.

pogled.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest