Раскалашан живот: Ђукановић на испијање „Macallan“ вискија у Дубаију потрошио 6 500 евра!

Његова реалност у којој већ годинама живи је далеко од Црне Горе и далеко од њеног обичног грађанина

Фото: EPA / Georgi Licovski

Неколико дана пред локалне изборе у Херцег Новом, у овом граду се појавио и предсједник Демократске партије социјалиста и предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић. Он је, заједно бившим министром пољопривреде, Петром Ивановићем, као и бившим министром спорта Николом Јановићем, али и припадницима обезбјеђења, прошетао шеталишем на градском пристаништу Шквер.

Ово је тек други пут да је Ђукановић “сишао међу грађане”.

Фото: Радио Јадран

Подсјетимо, недавно се, на велико изненађење Подгоричана, појавио у шетњи.

Међутим, касно се предсједник Ђукановић сјетио свог народа од кога се одавно отуђио и чије проблеме више не може ни да разуме. Његова реалност у којој већ годинама живи је далеко од Црне Горе и далеко од њеног обичног грађанина. Реалност предсједника Ђукановића је на егзотичним дестинацијама на једној од којих је прије мање од мјесец дана потрошио 27.000 дирхама (око 6.500 евра) само на испијање Macallan вискија у private members’ club (ВИП клуб за специјалне госте). Годишња чланарина којом се добија само прилика да се уђе у овакве клубове кошта 30.000 дирхама (преко 7.000 евра).

Било да је то Artz клуб или Clap или ресторан Cipriani, то су мјеста гдје је предсједнику Црне Горе комфорно и гдје је свој на своме.

И даље увјерава своје бизнис партнере да ће се повратити и поново зауздати цјелу Црну Гору, те обезбједити “стабилност” за њихове пословне комбинације. И даље, наравно, обећава црногорске пасоше белосветским бизнисменима оваквог и онаквог профила.

Изјављује предсједник Ђукановић недавно да препознаје извјесне “демократске капацитете” у Демократама и грађанском покрету УРА слично како их је својевремјено препознао код Дарка Пејовића и Позитивне Црне Горе, па нам постаде Пејовић амбасадор у Кини. Да ли ће и они код предсједника Ђукановића препознати “демократске капацитете”, како сугеришу извјесни центри моћи, вријеме ће показати. Очекује предсједник Ђукановић писмо са оне стране Атлантика које мијења све, и које казује да је поново баш он тај за Црну Гору. Нада послиједња умире.

Реалност херцегновске ривијере је потпуно другачија. Наши угоститељи са стрепњом ишчекују предстојећу сезону и надају се да ће успијети да је преживе и скрпе крај са крајем. Неће својим гостима нудити Macallan виски од 6.500 еура, већ можда и бољу домаћу лозову ракију која кошта неколико еура. Ишчекују мост до Лепетана који би заклонио поглед ресторану “Вериге” али и стопирао вишемилионски бизнис са трајектима.

Хоћемо ли градити бољу реалност за све грађане или изабрати имагинаријум, одлучиће Новљани 9-тог маја.

Предсједниче, ослободите нас себе. Пустите грађане да траже своју срећу.

(Портал Јадран)/Ин4С

One thought on “Раскалашан живот: Ђукановић на испијање „Macallan“ вискија у Дубаију потрошио 6 500 евра!

  1. Koja nesojcina nemoralna fuj.Sram da te bude oteo si nasoj djeci .Nasa djeca nemaju za lijecenje vec skupljamo priloge za pomoc. Koliko je nas provelo zime u hladnim podstanarskim stanovima. Pi sram da te bude pi pi pi .Neka ti bog sudi, rastocki dzemperasu . Zavadi narod, crkvu , polopinja sve i sto je na nebu pi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *