„Рат“ Демократа и УРА: Ко (ни)је потписао предлог за опозив Ђукановића (фото)

Вријеме читања 2 минута

Две црногорске странке, Демократе и УРА, повеле су „рат“ на друштвеној мрежи Фејсбук – а разлог је потписивање иницијативе Клуба посланика Социјалистичке народне партије за покретање поступка смене председника Црне Горе Мила Ђукановића у Скупштини. Копља су укрштена око тврдње да посланици Грађанског покрета УРА нису потписали иницијативу.Ту информацију је најпре објавио црногорски лист „Дан“, спекулишући о могућим разлозима који су наводно ГП УРА, предвођен потпредседником црногорске владе Дританом Абазовићом, довели до непотписивања иницијативе за смену Ђукановића. Убрзо се на званичној Фејсбук страници огласио Грађански покрет УРА, наводећи да је реч о лажној вести, оптуживши странку Демократска Црна Гора да стоји иза тога.

Фото: Поглед

„Лажна вест из кухиње Демократске Црне Горе преко нарученог текста на Порталу ‘Дан’. Исти медиј је само дан пре објавио текст у којем смо недвосмислено подржали иницијативу СНП-а за разрешење Ђукановића, да би вечерас по диктату Демократа објавили сасвим другу ствар“, навела је УРА на Фејсбуку уз фотографије оба текста који је објавио лист „Дан“.

Након објаве УРА, огласиле су се и Демократе.

Та странка је на Фејсбуку објавила документ за који тврди да је оригиналан.„Имајући у виду да УРА тврди како информација да нису потписали опозив Ђукановића није тачна, ево оригиналног документа“, написали су из Демократске Црне Горе уз документ на којем се види да нема потписа појединаца из ГП УРА.

Међутим, из ГП УРА у коментарима на своју објаву наводе да документ још није стигао до њиховог посланичког клуба.„Чим буде, потписи су ту“, тврде из УРА.

Извор: Спутнјик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest