РЕГИОНАЛНИ БИЗНИС ЦЕНТАР ПОДРЖАВА БЕРАНСКЕ УГОСТИТЕЉЕ

Регионални бизнис центар д.о.о.

Бизнис зона Рудеш, бб, Беране

Беране, 22.7.2020.

Бизнис зона Рудеш, бб, Беране www.рбцберане.ме инфо@рбцберане.ме 051/680-118 ПИБ: 03063259

РЕГИОНАЛНИ БИЗНИС ЦЕНТАР ПОДРЖАВА БЕРАНСКЕ УГОСТИТЕЉЕ

Регионални бизнис центар, као организација за подршку развоју предузетништва, у потпуности подржава оправдане захтјеве угоститеља из Берана за отварањем угоститељских објеката.

Подсјећамо на ријечи предсједника НКТ и потпредсједника Владе Црне да економија не смије да стаје, као и на константне поруке са свих релевантних адреса да морамо да научимо да живимо за вирусом.

Пандемија Ковид 19 је жестоко уздрмала темеље не само локалне, него и свјетске економије. Показало да потпуно затварање не води ничему и да је једини начин борбе одговорно понашање свих грађана.

Епидемиолошка слика у Беранама се не разликује много од црногорског просјека, чак је и повољнија у односу на неке друге државе или средине са сличном популацијом. Свједоци смо да су грађани, као и привредници, на вријеме препознали опасности од инфекције и да су својим одговорним понашањем допринијели да ни после четири мјесеца не постоји снажно жариште у Беранама. То нам даје за право да подржимо предузетнике који желе да сопственим радом остварују приходе и не чекају државу, чији је буџет жестоко пољуљан. Угоститељи Берана, па и Бијелог Поља и Пљеваља заслужују третман какав имају њихове колеге у осталим општинама. Држање Берана у даљој изолацији може само да допринесе

погоршању здравствене ситуације, јер недостатак прихода и посла је највећи изазивач стреса, чије посљедице могу бити и теже него инфекција Ковидом.

Зато позивамо представнике Министарства економије, као и остале чланове НКТ да хитно омогуће отварање угоститељских објеката у Беранама, под сличним условима као и у остатку државе, како би стотине породица бар дијелом престале да размишљају о економској несигурности у наредном периоду.

Небојша Бабовић

Извршни директор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial