Република Српска формирала пет специјалних тимова који ће се бавити враћањем надлежности које су отете РС

Вријеме читања < 1 минут

У Републици Српској формирано је пет специјалних тимова који се баве враћањем надлежности које су отете РС и спорним одлукама високог представника у БиХ и Уставног суда БиХ.

„Имамо експертске тимове – један се бави одбраном, други правом, трећи финансијама, четврти питањима новог Устава Републике Српске и пети који се бави начином на који одговорити на бесправно наметнуте одлуке и законе високог представника, којих има 140 и у којима је он бесправно и вануставно преносио надлежности. Бесправно и вануставно је водио Вијеће народа у Републици Српској, на шта није имао право. Све ћемо то довести у питање, одбацујући сваки акт који је донесен на штету Српске“, поручио је након сједнице Извршног комитета СНСД-а Милорад Додик, који је предсједник те партије и српски члан Председништва БиХ.

Додао је да ништа неће бити урађено ван Устава БиХ, али да ће Република Српска одбацити правно насиље високог представника.

Додик је нагласио да ће Народна скупштина Српске повући сагласност коју је дала за формирање Оружаних снага БиХ, Високог судског и тужилачког савета, те индиректних пореза, преноси РТРС.

„Ставићемо да су ништавни и да нису на снази. Народна скупштина ће донети прописе и закључке који су везани за то како регулисати те правне вакуме“, казао је Додик.

Он је истакао да је одлука Уставног суда БиХ о шумама Републике Српске антиуставна и антидејтонска, подсећајући да је све оно што изричито није дато БиХ – власништво ентитета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest