Русија уз Србију: Вучић се захвалио на подршци руском амбасадору

Вријеме читања < 1 минут

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио на подршци званичне Москве по питању Косова и Метохије. Амбасадор Боцан-Харченко је и овом приликом рекао да Москва са великом забринутошћу прати ситуацију на северу Косова и Метохије.

Фото: PrintScreen

Он је указао на то да одговорност за насталу кризу лежи на привременим институцијама у Приштини, које крше и не испуњавају споразуме који су раније потписани, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије. Амбасадор Боцан-Харченко је истакао да српска страна делује са највећом одговорношћу, док Приштина не показује ниједан знак да је за тражење компромисног решења.

Вучић је захвалио на активној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије. Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о заједничким српско-руским пројектима у склопу припрема за ново заседање Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посету потпредседника руске Владе Јурија Борисова. Вучић је овом приликом рекао да се нада да ће у наредним месецима поново имати част да разговара са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest