Са Вељом Невољом и Звицером повезан још један полицајац из Подгорице

Са шефом кавачког клана Радојем Звицером на вези је био и полицијски службеник Небојша Бугарин, настањен у насељу Вранићи у Подгорици, пише Борба.

Он се види на форографији са Звицером и Вељом Невољом.

Према сазнањима Борбе, од добро обавијештеног извора Бугарин је десна рука Љуба Миловића, који је био један од чланова кавачког клана.

Бугарин је био Миловићев сарадник за црногорско „тржиште“ који се преко ноћи обогатио и постао имућан. Такође, је највише био фокусиран на Подгорицу, али је временом његов „учинак“ проширен на цијелу Црну Гору. Преко ноћи је стекао енормно богатство и свима је сасвим јасно било шта се крије иза његовог напрасног напретка, пише Борба.

Такође, сем очигледног контакта са Миловићем, али и Лазовићем, Бугарин је стекао извјесне конекције са Звицером и Беливуком са којима се налази на фотографији, што само по себи иницира да је и он дио ове криминалне организације.

Подсјетимо, јуче је портал Либертас ексклузивно објавио да се полицијски службеници Петар Лазовић и Љубо Миловић сумњиче да су чланови кавачког клана и да су се бавили тешким кривичним дјелима.

“Активни полицијски службеници, Петар Лазовић и Љубо Миловић, чланови су кавачког клана укључени директно у шверц великих количина кокаина из Еквадора у Европску Унију и Аустралију. Такође, Петар Лазовић и Љубо Миловић су били укључени у шверц оружја у име кавачког клана. У исто вријеме, Лазовић и Миловић, у име кавачког клана, раде и шверц цигарета. Претпоставка је да Љубо Миловић посједује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона евра зарађених управо шверцом кокаина”, дословно пише у документу Еуропола, а преноси Борба.

“Службеници полиције Петар Лазовић (32) и Љубо Миловић (32) чланови су криминалног клана Кавач. Истрага усмјерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције“, кључни су закључци наведени у документу агенције Европске Уније за спровођење закона, Еуропол, у који је портал Либертас имао увид.

Тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили су од Еуропола у јулу прошле године и, до данас, није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, из те двије државне институције позвали на одговорност.

“Требало би истражити и умијешаност полицајца Ениса Баковића, а у вези са обавјештењем Интерпола и улоге Тамаре Звицер (супруга Радоја Звицера). Треба, такође, идентификовати и остале споменуте службенике полиције зване “Тигар, Ацо, Слободан и Ранко”, јер су сви они имали специфичну улогу када је ријеч о заштити припадника клана Кавач и откривању осјетљивих оперативних података. “Тигар“ је особа која је од Звицера примила, као поклон, илегално оружје, а био је и корисник блиндираних аутомобила које су, највјероватније, купили припадници клана Кавач, такође, на поклон“, препорука је Еуропола црногорском тужилаштву и полицији.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest