SARAĐIVAO SA KARTELOM IZ CG: Vođa kolumbijskog kartela osuđen na 45 godina robije!

Foto: Jutjub printskrin/FlipBeans

Vođa kolumbijskog kartela, Zalivski klan Dair Antonio Usugi David (51), poznatiji kao Otonijel osuđen je danas na 45 godina zatvora zbog trgovine drogom u SAD, a njegov klan mediji su ranije dovodili u vezu sa Balkanskim kartelom.

Ozloglašeni vođa kolumbijskog kartela, prema svjetskim medijima je jedan od najnasilnijih kolumbijskih narko-dilera od doba čuvenog Pabla Eskobara, koji je po njima vodio „terorističku i paravojnu organizaciju“. Otonijel je na suđenju u Bruklinu priznao krivicu za ubistvo, otmicu i mučenje rivala, kao i pojedinaca za koje je vjerovao da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona.

“Balkanski kartel usko sarađuje za ozloglašenim Zalivskim klanom na čijem čelu je Otonijel”, pisali su ranije kolumbijski mediji, a zatim dodali:

“Mafijaški bos Dejan Stanimirović, zvani Markos koji je navodno, bio na čelu Balkanskog kartela, koji godinama švercuje drogu iz Latinske Amerike u EU i Rusiju, ubijen je u aprilu 2020. u gradu Gvamal u Kolumbiji nedaleko od kuće tamošnjeg narko-bosa bivšeg gerilca Hozea Visentea Rivijere, poznatijeg kao Vojnik. Navodno, Rivijera i Otonijel su prijatelji i poslovni saradnici”.

Kako su prenijeli kolumbijski mediji, Stanimirović je u tom periodu bio Vojnikov gost i iz za sada nepoznatog razloga njih dvojica su se sukobili u kući. Navodno, Stanimirović je ubio Vojnika, a u sukob se umiješao Vojnikov sin koji je pucao na Stanimirovića, u vatrenom okršaju ubijena su i dva policajca. Narko-bos iz Beograda je krvav izašao na ulicu i pokušao da se spasi, ali je ubrzo preminuo. Bilo je još jedna verzija ovog zločina, a to je da su oni pili i igrali „ruski rulet“ pa se međusobno poubijali.

“Rivijera je bio u bliskim odnosima sa Otoplijelom, ali to niko zvanično nije potvrdio. Vjeruje se da je ubijeni Rivijera povezao Balkanski kartel sa ozloglašenim Otoplijem i njegovom bandom”, prenijeli su nakon ubistva kolumbijski mediji.

250 tona kokaina

Markosov godišnji plen

Inače, Markos je, kako su ranije pisali kolumbijski mediji, bio zadužen za nabavku kokaina, a sumnja se da je godišnje izvozio oko 250 tona kokaina na inostrano tržište.

“Posle smrti Stanimirovića istražitelji su ga identifikovali i ostali zatečeni kad su shvatili da je riječ o čovjeku koga su Kolumbijci znali po nadimku Markos, jer je bio bjegunac za kojim je tragalo čak 30 država iz cijelog svijeta”, preneli su mediji posle ubistva i dodali da ubijeni Srbin nije bio nepoznat kolumbijskoj policiji.

“Kolumbijska policija je u saradnji sa Europolom i istražiteljima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i Crne Gore, Albanije, Bugarske i Rumunije, već nekoliko godina radila na rasturanju Stanimirovićevog Balkanskog klana, koji je, prema njihovim tvrdnjama, bio najjači klan koji je trgovao kokainom između Južne Amerike i Evrope. Prema procenama DEA, koja je uključena u ovaj slučaj, oni godišnje šalju oko 250 tona ove droge, a vođa im je navodno bio ubijeni Srbin”, prenijeli su južnoamerički mediji.

Stanimirovićev Balkanski kartel, kako otkrivaju, kontroliše posade teretnih brodova koje uglavnom čine Srbi, Crnogorci, Rumuni i Hrvati.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest