СДТ поднијело кривичну пријаву против Дробњака, осумњичен да је постао члан криминалне организације

Вријеме читања 2 минута

Специјални тужилац Мирослав Турковић саопштио је да је Специјално државно тужилаштво (СДТ) 13. јануара поднијело кривичну пријаву против Ђ.Д, којег сумњиче да је постао члан криминалне организације коју су формирала два НН лица

Турковић је, на конференцији за новинаре, рекао да Ђ.Д. сумњиче да је манипулисао контејнерима у којима се налазила опојна дрога.

Он је додао и да сумњиче непознате држављане Еквадора да су постали припадници те криминалне организације, а да је њихов задатак био да набављају пломбе, остављају их у контејнерима са кокаином, како би их други припадници када преузму дрогу поново пломбирали.

“Ђ.Д. сумњиче да је означио контејнер којим је у Бар почетком јануара стигла дрога и преусмјерио га ка Волију да би омогућио осталим члановима криминалне групе да је преузму, али да су у томе спријечени”, рекао је Турковић и истакао да је циљ ове криминалне организације био је да се дрога узме испод мјере царинског надзора у слободној зони.

В.д. директорица Управе прихода и царина Милена Петричевић је казала да је акција запљене кокаина реализована захваљујући савјесном раду цариника.
„Ради се о контејнерском садржају који је 2. јануара упловио бродом Спирит оф цхеннаи, на ком су од 109 контејнера у 70 биле банане“, рекла је Петричевић.

Према њеним ријечима, царински службеници испоштовали све процедуре и примјеном тих параметара на скенеру открили да је један контејнер контаминиран.
Петричеви је одговарајући на питање ко све има приступ Слободној царинској зони, саопштила да су њу дочекале закључане капије.

“С обзиром на то да сам преузела и овлашћења направила сам процедуру како да прођем капију и не бих више ништа рекла” казала је Петричевић.
Она је истакла да је пошиљка откривена искључиво захваљујући службеницима Управе прихода и царина.
Главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је да су за пошиљку кокаина која је октривена прије неколико дана сазнали од полиције.

Према његовим ријечима, први налази истраге указују да крајња дестинација испоруке није био логистички центар Волија већ дио слободне царинске зоне у луци Бар.
Катнић је рекао да су открили пломбу која је гарант уз индикатор температуре да товар од Еквадора до Бара није нико дирао и отварао.

Он је на питање да ли очекује да га нови Тужилачки савјет смијени одговорио: „Не вјерујем да ће нови Тужилачки савјет, ако буду радили по закону, а ја немам разлог да у њих сумњам, прекинути мој радни однос“, казао.

Он је додао и да још није стекао услове за пензију и да би то био велики трошак за државу када би дошли до Стразбура.

Одговарајући на питања да ли су донијели одлуку у предмету Пандора папири, Катнић је рекао да су урадили све што је било могуће.

Упитан да прокоментарише изјаву потпредсједника Владе Дритана Абазовића да би што прије требало да би садашњи ГСТ требало што прије да буде смијењен, Катнић је рекао да Абазовић мора рећи због чега он инсистира на томе.

Mediabiro

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest