СДТ формирао предмет против Калуђеровића: Сумњичи се за тероризам, пуштен да се брани са слободе

Вријеме читања 2 минута

Из Управе полиције нису одговорали на питања ИН4С-а зашто је Калуђеровић пуштен да се брани са слободе, те да ли ће у наредним данима бити још процесуираних због дешавања на Цетињу

foto: pogled.me

Специјално државно тужилаштво формирало је предмет против Нена Калуђеровића који се сумњичи за покушај тероризма на Цетињу, али је је он пуштен да се брани са слободе. То су казали из СДТ-а одговарајући на питања портала ИН4С.

„Поводом Ваших питања обавјештавам Вас да је у овом тужилаштву формиран предмет против Н.К. због кривичног дјела тероризам из чл.447 ст.2 Кривичног законика Црне Горе, а наведено лице није задржано јер нису били испуњени законски услови у том правцу више података и информација није могуће саопштити ради заштите интереса поступка који је у току“, наводи се у одгвору СДТ-а.

Подсјетимо, Калуђеровић је приведен је 7. октобра, из једног локала на Балшића пазару у пријестоници, након чега су га припадници Специјалног полицијског одјељења (СПО) одвезли у њихове просторије у Подгорици, гдје је задржан до саслушања у Специјалном државном тужилаштву.

Специјални државни тужилац Саша Чађеновић га је након саслушања, пустио да се брани са слободе.

СДТ није одгворио на питање портала ИН4С зашто се нико од надлежних тужилаца није обратио саопштењем, као што је то редовно случај у таквим ситуацијама.

Након хапшења из УП су незванично саопштили да је Калуђеровић један од организатора протеста на Цетињу 4. и 5. септембра и да је данима прије тога координирао демонстрантима.

За кривично дјело за које је осумњичени терети прописана казна затвора од 6 мјесеци до 5 година затвора.

Из Управе полиције нису одговорали на питања ИН4С-а зашто је Калуђеровић пуштен да се брани са слободе, те да ли ће у наредним данима бити још процесуираних због дешавања на Цетињу.

Полиција је недавно саопштила да су идентификовали више десетина особа које су 4. и 5. септембра на Цетињу на непријављеном јавном окупљању нарушавале јавни ред и мир.

„Припадници полиције су идентификовали седам особа које су нарушавале јавни ред мир на Цетињу 4. и 5. септембра на начин што су уклониле заштитну ограду и након тога каменицама и разним другим предметима гађали полицијске службенике. Ова лица су се оглушила о издата упозорења и наређења припадника полиције и наставила са изазивањем нереда“ , казали су раније из УП.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву Цетињу, који се изјаснио да се у радњама ових особа не стичу елементи кривичних дјела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest