SDT: Nema dokaza da je Ban spremao diverziju na trajekt „Vasilije“

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je prijavu koju je povodom izjava premijera Dritana Abazovića krajem februara podnio suvlasnik i izvršni direktor kompanije „Pomorski saobraćaj“ Dejan Ban.

Ban je prijavu podnio povodom Abazovićeve izjave u emisiji Argumenti na TVCG kada je kazao da „Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt „Vasilije“.

“Povodom Vašeg podneska od 24. februara ove godine, naslovljenog kao „obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti“, iz kojeg proizilazi da ste prijavili moguće pripremanje krivičnog djela koje će se izvršiti u odnosu na trajekt „Vasilije“, neće se preduzimati gonjenje protiv nekog lica za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, jer je iz obavještenja koje je prikupilo ovo tužilastvo od predsjednika Vlade Crne Gore i preko Specijalnog policijskog odjeljenja utvrđeno da se radi o informaciji koju je dostavio nadležni državni organ, a koja nije potvrđena dokazima odgovarajućeg kvaliteta i kvantiteta”, navodi se u odluci koju potpisuje državni tužilac Vukas Radonjić.

Podsjetimo Ban je krajem februara Specijalnom državnom tužilaštvu uputio „obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“ povodom izjave koju je na njegov račun, nekoliko sati ranije, javno saopštio premijer Dritan Abazović, gostujući zajedno sa Banom, u emisji „Argumenti“ na RTCG.

„U navedenoj emisiji je premijer Abazović javno izjavio da „Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt „Vasilije“ i trajektnu liniju koja trenutno saobraća na relaciji Kamenari-Lepetane. S obzirom na to da se radi o veoma ozbiljnim kvalifikacijama i optužbama, ovim dopisom pozivam Specijalno državno tužilaštvo da pozove i sasluša premijera Dritana Abazovića na okolnosti koje je javno izrekao u navedenoj emisiji i da da obavještenje ovom tužilaštvu u odnosu na njegova saznanja“, navedeno je ranije u Banovom dopisu SDT-u.

pogled.me/rtcg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest