Секуловић: Никаква издаја националних и државних интереса, желимо уређене регистре пребивалишта и боравишта


Сергеј Секуловић
Телевизија Црне Горе питала је Министарство унутрашњих послова да ли предвиђене измјене услова за добијање црногорског држављанства могу утицати на већу промјену бирачког списка, и колико би црногорских држављана у дијаспори изгубило бирачко право, а колико држављана из земаља окружења било уписано у бирачки списак, али из МУП-а нијесу добили конкретан одговор. Саопштено је да је Министарство унутрашњих послова ушло у процес Измјена и допуна закона о регистрима пребивалишта и боравишта, ради, како кажу, коначног уређивања тих регистара, а самим тим и бирачког списка Црне Горе.

“Свједоци смо дугогодишњих критика домаће, али и међународне јавности, да се у бирачком списку налазе особе које у нашој земљи деценијама не живе, и своју судбину вежу за друге државе. Наша намјера је да коначно дођемо до податка колико заиста људи живи у Црној Гори, а самим тим има и право гласа. Никаква издаја националних и државних интереса није у питању, већ поштовање Устава Црне Горе. Баш у интересу националних и државних интереса желимо уређене регистре пребивалишта и боравишта, што ће довести до уређеног бирачког списка, а самим тим и до уређене државе”, наводи се у одговору министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића.

Он је напоменуо да ће приступ бити једнак према свима, да неће бити селективне примјене будућег закона, и да нема разлога, како је казао, да се шири паника и да се плаше грађани Црне Горе да ће остати без својих права.

“Подсјетићу да је Нацрт измјена и допуна Закона о регистрима пребивалишта и боравишта на јавној расправи, тако да је свако у могућности да да допринос његовом коначном тексту својим предлозима и сугестијама. Зато и овим путем охрабрујем све да учествују, да дођемо до најбољег могућег рјешења, а коначну ријеч на крају ће дати посланици у Парламенту”, навео је Секуловић.

Он је саопштио да измјене и допуне тог Закона представљају интерес за цијелу државу, зато као таква и треба да стане иза њега.

“Волио бих да политиканство и спекулације оставимо по страни, и у ову причу уђемо заједно с истим задатком – да уредимо регистре пребивалишта и боравишта, као и бирачки списак. Само тако можемо доћи до тренутка када ће избори у Црној Гори бити у потпуности демократски и на част свима нама”, казао је Секуловић.

Извор: ТВЦГ/Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *