СНП: Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

(14. април 2020. године)

Као што смо и раније указивали, под плаштом строгих мјера Националног координационог тијела за заразне болести, ДПС је отпочео предизборну кампању. Тако је ових дана потпредсједник Скупштине Бранимир Гвозденовић заврнуо рукаве и кренуо у обилазак угрожених подручја, наводно с намјером да испрати како се у болници у Бару одвија ситуација, а у Црмници да утврди начине опоравка и развоја након проласка кризе.

Како је могуће да потпредсједник парламента, умјесто да ради на јединству и стварању атмосфере повјерења, иде самостално у предизборну кампању?
Очигледно је да Гвозденовић вријеме, које би требало да троши у скупштинским расправама поводом новонастале ситуације, више воли да проводи у убјеђивању грађана да свој глас дају ДПС-у.

Док Гвозденовић обилази Црну Гору и нико га у томе не зауставља иако је успут прекршио низ мјера које је прописало НКТ, премијер Марковић у згради Владе окупља „угледне економисте“ који, гле чуда, подржавају мјере за ублажавање последица кризе које је та иста Влада усвојила. Сада се у помоћ позивају и наводни експерти са УДГ-а, који су декласирали црногорску привреду, а дебело свих ових година наплаћивали своје услуге.

Да је Црна Гора земља чуда показује и податак да је скоро три пута више ухапшених због кршења прописаних мјера, него обољелих од короне. Држава која има највише полицајаца по глави становника у Европи своје репресивно лице потпуно је оголила на Цвијети, када су у станицу полиције приведени митрополит Амфилохије и свештеници који су га пратили у вршењу литургије.

И Савјет за грађанску контролу рада полиције оцијенио је да су у овом случају прекршена права приведених, али то не значи ништа Вељовићу и Нухоџићу. Прекршиће и погазиће они сва људска права само да би се додворили шефу режима.

Истовемено, у поступању предсједника даниловградског одбора ДПС-а који је боравио у кафани иако је то забрањено већ мјесец дана, нико не види ништа спорно.

Савјет за грађанску контролу рада полиције утврдио је и да је стање у подгоричкој „бетоњерци“ више него лоше, да су двојица Подгоричана приведена због кршења привремених мјера двије ноћи морали да дијеле кревет, док у бројним просторијама нема освјетљења, не раде чесме, мадраци и ћебад нијесу довољно чисти, итд.

Социјалистичка народна партија Црне Горе позива ДПС да престане са кршењем права грађана, црквених великодостојника и опозиционих политичара, и да сву енергију усмјери на превазилажење кризе која је из темеља уздрмала наше друштво. Обратите пажњу и на поштовање физичке дистанце и осталих мјера када приводите грађане и свештенике, као и на испуњавање основних стандарда у погледу задржавања у просторијама полиције, да се не би десило да због тога имамо повећан број случајева оболијевања од вируса.

За прикупљање политичких поена и кампању биће времена.

Медијски центар СНП ЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest