СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ: Саопштење за јавност

Вријеме читања 2 минута

Не изненађује нас још једно обраћање премијера без имало државничке мудрости. Умјесто да понуди неки од начина да се покуша превазићи највећа државничка криза кроз коју пролазе грађани, премијер је славодобитно ускликнуо “да се не плаши литија”.

Социјалистичка народна партија поручује и овога пута премијеру да нема потребе да се плаши тих предивних окупљања, јер су литије нешто најљепше што се у последње вријеме десило Црној Гори. Стотине хиљада грађана су демократски и у миру послали свијету најљепшу слику наше државе. А литија ће бити, премијеру, будите сигурни, онога тренутка кад се наша Митрополија одлучи за то, односно док се не постигне договор и повуче накарадни Закон о слободи вјероисповијести. Заборављате још нешто, господине Марковићу! Огромно незадовољство тиња овом државом, и треба да се плашите једино губитка својих фотеља и привилегија. Вама истиче ускоро мандат и Црној Гори мора да сване вашим одласком са власти. Јасно је да је народу доста оваквог владања, и да жели промјене, како би се коначно створила правна, економска и политичка сигурност.

Ваљда сте научили из међународних контаката да је смјењивост власти демократска категорија. И зато, не плашите се народне воље. Требали би вас забринути ставови међународних званичника, који карактеришу ову земљу као пуну корупције и криминала. Срамотно је да вашу тренутну, државничку функцију искључиво користите у промотивне сврхе партије којој припадате, јер је очигледно да се немате нечим посебним похвалити за вријеме свог мандата. Изгубили сте сваки контакт са својим народом и са гнушањем одбацујемо сваку врсту пријетње која долази од вас и вашег режима.

СНП вас још једном позива да спустите тензије, што прије уђете у дијалог са Митрополијом и склопите споразум, јер је то став већинске Црне Горе, која брани своје светиње. Дио те и такве државе увијек ће бити наша партија на челу са Владимиром Јоковићем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest