Најновије вијести: Росу пуцала на Србе, десетине повређено на Косову, један погођен у груди – Фото/Видео

На десетине Срба је повређено у данашњем упаду припадника специјалне полиције Росу на север Косова, а један мушкарац тешко је повређен, тачније упуцан је у груди, саопштио је на конференцији за новинаре директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Фото: Kosovoonline

„Ово седми пут да припадници Росу упадају на север Косова и сукобљавају се са голоруким Срба. На десетине наших људи је повређено“ , казао је он и додао да лекари тешко повређеном Србину Срећку Софронијевићу покушавају да најпре извуку метак заглављен у грудном кошу и боре се за његов живот.

Он је навео да је циљ премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија изазивање хаоса на северу Косова и Метохије.

У Северној Митровици је у току акција косовске полиције, која користи шок бомбе и сузавац, а неколико стотина грађана је блокирало више улица и чују се сирене за узбуну.

Фото: Kosovoonline

Према незваничним сазнањима, слична акција се тренутно одвија и у Звечану.

Како јавља Kosovoonline, према незваничним сазнањима, косовска полиција је упала једну од градских апотека где су проверавали косовске царинске папире. Након тога су се окупили грађани, изражавајући незадовољство полицијском акцијом, а ситуација је ескалирала када је косовска полиција почела да баца шок бомбе и сузавац.

У току акција полиције у више места на северу Косова и Метохије, поред Северне Митровице и у Звечану, а у овом тренутку нема потврђених података да ли су ангажовани и припадници Росу, већ су у акцију укључени припадници интервентне полиције, преноси Kosovoonline.

Косовска полиција се огласила саопштењем у којем наводи да је у „раним јутарњим часовима започела полицијске операције у циљу реализације стратешких циљева на спречавању кривичних дела, посебно у борби против кријумчарења робе“.
Како се наводи у саопштењу „акција се спроводи у региону Приштине, Пећи, Јужне и Северне Митровице“.

„Све полицијске радње спроводе се у координацији са надлежним тужилаштвима и судовима, а односе се на провере и претресе на различитим локацијама као што су куће, стамбени, пословни простор, складишта робе. Као резултат интензивних акција и професионалних радњи косовске полиције и царине, до сада је заплењена разноврсна роба која служи као материјални доказ“.

Косовска полиција је навела и да ће „у сарадњи и координацији са надлежним органима наставити имплементацију својих дужности и одговорности на националном нивоу, у циљу спречавања криминалних активности, спречавање кријумчарења робе и уништавање криминалних група“.

Извор: Косовоонлине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest