ŠOK OTKRIĆE! Ženska osoba aktivirala bombu i digla u vazduh ŠKALJARCA? Istražitelji našli DNK

Foto: Jutjub printskrin/PRESS Online Portal

Jasminko Šahović, koga su istražitelji označili pripadnikom škaljarskog klana, ubijen je prije skoro dvije godine u Podgorici, a istraga je sada došla do šokantnih otkrića – u njegovu likvidaviju, kako se sumnja, umiješana je i jedna ženska osoba!

Kako Kurir saznaje, na mjestu zločina pronađen je DNK, koji bi mogao da bude ključni dokaz i trag koji vodi do ubice.

Bijela boja

“Na mjestu likvidacije nađen je opušak od cigarete bijele boje. Detaljnom analizom utvrđeno je da se na opušku nalazi biološki materijal osobe ženskog pola, što istražitelje navodi na zaključak da je, još uvijek, neidetifikovana žena umiješana u zločin”, kaže naš izvor i dodaje:

“Nije utvrđen identitet osobe čiji je opušak pronađen, a izolovani DNK trag se ne poklapa ni sa jednim tragom koji se nalazi u postojećoj bazi podataka crnogorske policije. I dalje se radi na utvrđivanju identiteta ženske osobe koja je bacila popušenu cigaretu na mjesto zločina i utrvđuje se njena tačna uloga, ali za sada se sumnja da ima veze sa nemilim događajem”.

Podsjetimo, Šahović je ubijen 17. januara prošle godine u naselju Tološi u Podgorici, kad je nepoznata osoba pod njegov automobil stavila eksplozivnu napravu i aktivirala je nakon što je on izašao iz kuće. Crnogorski mediji tada su prenijeli da je Šahovićevo tijelo od siline detonacije izletjelo kroz šoferšajbnu, a da su nakon eksplozije ulicom odjekivali meci koje je aktivirala eksplozija, jer je ubijeni kod sebe imao pištolj.

Kako dalje saznaje Kurir.rs od dobro obavještenog izvora, odbukcioni nalaz pokazao da je detonacija “škaljarcu” raznijela noge i lijevu šaku

“Takođe, navodno su utvrđeni višestruki prelomi obje butne kosti, jedno stopalo je od ekpslozije odvojeno od ostatka tijela. Šahović je u trenutku eksplozije imao alkohola u krvi”, kaže izvor upoznat sa slučajem i podsjeća da je supruga ubijenog prepoznala po tetovažama.

Ni motiv likvidacije Šahovića još uvijek nije utvrđen, a istražitelji iz Crne Gore su naveli da je on bio pripadnik škaljarskog klana, pa se sumnja da je on još jedna žrtva u ratu dva zavađena kotorska klana – škaljarskog i kavačkog.

Društvo kriminalaca

Da pripadnici ove dvije kriminalne grupe sve češće koriste pripadnice nježnijeg pola za svoje prljave poslove nije tajna, pa je mogućnost da je upravo žena možda aktivirala bombu postavljenu pod auto vrlo realna.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović ranije je za Kurir rekao da nije neobična situacija da djevojke preko svojih momaka uđu u kriminalni milje.

“To se ne dešava lako, one prolaze niz testova, odaju im određene informacije i polako stiču povjerenje u njih i daju im ozbiljnije zadatke. S druge strane, nekim ženama odgovara takav život, jer one pored kriminalaca imaju različite benefite, uživaju u bogatstvu, ne žele da se odreknu luksuza. Pojedinim ženama je takođe uzbudljiva i sama pomisao da budu u okruženju kriminalaca”, objasnio je kriminolog.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest