Spajić i Odović pobjegli od Predsjedništva jer nemaju većinu, idu na Glavni odbor da obezbijede samostalan nastup i izbace Milatovićevu ekipu iz igre

FOTO: PES

Sukob koji mjesecima tinja između dvije frakcije u Pokretu Evropa sad mogao bi večeras da dobije epilog.

Naime, večeras bi na sjednici Glavnog odbora pokreta trebalo da bude donešena odluka o nastupu na parlamentarnim izborima 11. juna.

Uprkos tome što je zamjenik predsjednika Evrope sad Jakov Milatović tražio da se sjednica GO odloži za sjutra, jer je večeras odsutan, lider pokreta Milojko Spajić je u dosluhu sa članom Predsjedništva Jankom Odovićem zakazao sjednicu.

Cilj ekipe okupljene oko Milojka Spajića je da preko Glavnog odbora, u kom trenutno imaju većinu, izdejstvuju samostalan nastup na parlamentarnim izborima 11. juna, a nosilac liste bi bio upravo Spajić.

Na taj način bi se Spajić etablirao kao nesumnjivi lider pokreta, čime bi novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović faktički bio izbačen iz partije.

Na sjednici Predsjedništva Evrope sad prije dvije sedmice, većina članova nije podržala Spajićevu ideju oko izbornog nastupa. Kako je Spajićeva frakcija u manjini u Predsjedništvu, odlučili su se, da mimo statuta, na sjednici Glavnog odbora donesu odluku o samostalnom nastupu, učvrste bivšeg ministra finansija i socijalnog staranja na kormilu pokreta i tako Milatovićevu ekipu izbace iz igre.

Po statutu Pokreta Evropa sad, Glavni odbor može odlučivati samo na osnovu zaključaka Predsjedništva koji su prije desetak dana bili nepovoljni po Spajića i družinu, koja se, zbog toga, odlučila da sprovede svojevrsni unutarpartijski puč.

Inicijatori puča koji bi večeras trebalo da bude realizovan su Milojko Spajić, Janko Odović i Branko Krvavac.

 

pogled.me/borba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest