SPAJIĆ SA AMBASADOROM SRBIJE: Istorijske odnose osnažiti saradnjom u svim oblastima

Foto: Vlada Crne Gore

Imenovanje ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori nakon 40 mjeseci pozitivan je signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa i izraz spremnosti obje strane da daju doprinos unaprjeđenju regionalnih prilika u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

„Zemlje regiona moraju blisko sarađivati na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju jer je to interes i naših građana i naših privreda“, kazao je premijer Spajić i dodao da Crna Gora regionalnu saradnju i evropsku integraciju drži u samom vrhu prioriteta vanjskopolitičke agende, te shodno tome nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi cijelog Zapadnog Balkana.

Premijer je ambasadoru Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom svog mandata da puni doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije, a na temeljima suverenosti i nezavisnosti.

Rodić je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je „istorijsku nepromijenjenost da su Crna Gora i Srbija susjedi potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa“. On je informisao premijera o aktuelnim prilikama u Republici Srbiji na planu formiranja nove Vlade i kazao da bi se tokom godine mogla planirati posjeta Crnoj Gori na najvišem nivou.

„Nismo imali posjetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promijeniti i očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima“, kazao je Rodić.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja te značajnim ocijenili organzaciju EXPO 2027 u Beogradu, što će, kao su istakli, biti važna prilika za Crnu Goru ali i za sve susjedne zemlje.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest