„SPAJIĆ VJEROVAO U DPS“ Poslanica PES-a osudila ministra pravde: Pitanje Milovića oko bezbjedonosnog sektora nije na mjestu jer su taj sektor dobile DEMOKRATE

Foto: Jutjub printskrin/Spajic 2023
„Mi smo se bojali toga, mediji su o tome pisali, pa se naslućivalo. Jeste jednom na poslaničkom klubu kad smo pitali gospodina Spajića kako će te riješiti pitanje sudskih zakona za koje vam treba najmanje 49 poslanika“, rekla je poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Radinka Ćinćur u emisiji „U centar sa Srpskom“ odgovarajući na pitanje da li je ikada na glavnom odboru PES-a bilo riječi o eventualnoj koaliciji sa DPS-om ili njihovoj manjinskij podršci vladi.

Kako dodaje, on je tada zaista rekao da će Evropa pritisnuti DPS.

„Pomoći će nam oni. Moraće se izglasati taj zakon“, ovo su njegove riječi, navodi Ćinćur.

Međutim, kako tvrdi, na glavnom odboru o tome nije bilo riječi i nije se spominjao DPS kao manjinska podrška, to nije bilo otvoreno to je bilo više onako interno.

Na pitanje da li je tom prilikom na tim sastancima bio drugi čovjek partije gospodin Milatović, Ćinćur je rekla:

“Ne, na sjednicama poslaničkog kluba nikad nije bio, a ni na sjednici glavnog odbora. On se već tada jasno izjasnio da ne želi da učestvuje u predizbornim aktivnostima i da će se ponašati kao predsjednik svih građana, ali da ostaje član PES-a”.

Na pitanje da li ju je kao poslanicu iznenadio nastup ministra Andreja Milovića u Parlamentu vezan za Predraga Šukovića kada je rekao „On ili ja“ Ćinćur je rekla ne, jer je doživjela njegovo ponašanje prema njoj i Javrosimi Pejović kada su odbile da podrže predlog za sastavljanje vlade.

“Tada su svi čuli kako je Jevrosimi prijetio da će joj zagorčati život. Ja znam da je gospodin Šuković bio čak i ranjen u akcijama i sad ne bih voljela da tog čovjeka praktično izručimo mafiji. Mislim da pitanje Milovića oko bezbjedonosnog sektora nije na mjestu jer su taj sektor dobile Demokrate”, zaključila je Ćinćur.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest