Срећа је у сваком тренутку

Живимо у времену када се све око нас дешава брзо, али ЖИВОТ ПРОЛАЗИ БРЗО! Размишљајући о сутра и увек о неком новом циљу који желимо да достигнемо забарављамо живети данас и уживати у ситницама. Стрес који је свакодневан, нажалост, тера нас веома често да заборавимо да уживамо. Све време чекамо да дође то сутра и то нешто што ће нам променити живот, а док чекамо поред нас пролазе тренуци које и не видимо- а лепи су, само треба обратити пажњу на њих. Управо у њима се крије срећа. У тренутку када случајно кроз прозор угледате неки леп призор…било да је то дете које се смеши сладоледу или изглед неба који је другачији и на који нисте до сада обратили пажњу…Колико год ми мислили да нас срећан живот чека негде у будућности, он се управо догађа сада. Садашњост је једино реално постојање, јуче је прошло, а сутра питање је да ли ће доћи. Срећа се скрива свуда око нас, у малим стварима којима се само требамо препустити и уживати у тренутку, наизглед небитном, али ипак тако битном- јер се више поновити неће.

Покушајмо да заборавимо на стрес, на све ружно што се дешава око нас, пробудимо дете у себи и будимо знатижељни. Окружимо себе било код куће, било у сваком простору у којем проводимо време стварима које у нама буде позитивне осећаје и уживајмо. Сваког дана можемо за себе издвојити макар сат времена и уживати са онима које волимо- играти друштвене игре, шетати, гледати филм заједно или шта год желимо.

Покушајмо да престанемо да само гледамо на сат и журимо улицама, исте те улице ће и сутра бити ту- погледајте око себе, успорите и видећете мале ствари које вам могу поправити дан. Дан без смеха је изгубљен дан, осмехните се особи поред Вас- није тешко и бесплатно је, а поправићете дан и себи и особи којој се осмехнете.

Да ли смо заборавили да се смејемо?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest