Становићу ће се поново судити за убиство бивше дјевојке Анастасије Лашманове

Тивћанину Арсенију Становићу поново ће се судити за убиство Украјинке Анастасије Лашманове. Апелациони суд донио је рјешење којим је уважио жалбе Вишег државног тужилаштва у Подгорици и браниоца Становића, те укинуо пресуду Вишег суда од 13. септембра прошле године и предмет вратио првостепеном суду на поновно суђење.

Фото: Друштвене мреже

Првостепеном пресудом Становић проглашен је кривим за убиство Лашманове и осуђен на казну затвора од 15 година.

Оптужницом Вишег државног тужилаштва у Подгорици оптуженом Становићу је било стављено на терет извршење кривичног дјела тешко убиство (на свиреп начин).

“Одлучујући о жалбама Вишег државног тужилаштва у Подгорици и браниоца оптуженог Становића, вијеће Апелационог суда је оцијенило да су разлози првостепене пресуде нејасни и противрјечни у односу на садржину налаза и мишљења вјештака судске медицине и Комисије вјештака која је обавила судско-психијатријско вјештачење оптуженог, што представља битну повреду одредаба кривичног поступка из члана 386 ст.1 тач. 9 ЗКП-а, због чега је било нужно укинути првостепену одлуку”, наводи овај суд.

Апелациони суд је наложио првостепеном суду да у поновљеном поступку отклони битну повреду, након чега ће бити у могућности да донесе нову и на закону засновану пресуду.

Подсјетимо, Лашманова је од конобрице дошла до великог богатства. Остраје мистерија Украјинке како је за кратко вријеме успјела да посједује имовину која је, како су још тада писали украјински и руски портали, процијењена на вртоглавих 105 милиона еура, што је чинило једном од најбогатијих држављанки Украјине.

У међувремену, упознала је младог ватерполисту из Тивта, Арсенија Становића, и са њим ушла у емотивну везу.

Међутим, 11. маја 2018. године у которском насељу Доброта, пронађено је њено унакажено тијело. Како су вјештаци казали, задобила је 16 убодних рана и минимум 10 удараца по глави и тијелу.

„Он је у напао оштећену, задајући јој 16 удараца оштрицом и шиљком јако замахнутог механичког оруђа у предјелу тијела и најмање 10 удараца тупином јако замахнутог механичког оруђа у предјелу главе и тијела, усљед чега је оштећена трпјела физичке болове и страх јаког интензитета. Окривљени ју је тупо-тврдим предметом ударио више пута у предјелу главе, усљед чега је наступила смрт код оштећене”, пише у оптужници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest