Stejt department: Eskobar nije smijenjen, u okviru redovne rotacije dobiće novu funkciju

VoA JutjubPrintscreen
Stejt department je demantovao da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razriješen dužnosti, navodeći da će Eskobar u narednim nedjeljama, u okviru redovne rotacije, dobiti novu funkciju.

Portparol Stejt departmenta je, u odgovoru na pitanje Tanjuga da li može da potvrdi vijest koju je objavio portal Frontlajner da je Eskobar razriješen dužnosti, istakao da su navodi urednika portala Frontlajn Vudija Džimšitija lažni i da Eskobar nije razriješen sa funkcije.

“Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se svake jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik, Eskobar je na svojoj sadašnjoj funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na svoj sljedeći zadatak u narednim nedjeljama. Do zakazane tranzicije, on ostaje na dužnosti zamjenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja zapadnog Balkana”, navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Tanjugu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest