STRPLJIV SAM JA…Milatović: Bio sam neprijatno iznenađen kada je Abazović predložio sebe kao vođu delegacije Crne Gore

Foto: Jutjub printskrin/ NATO News
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je bio strpljiv prema premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću povodom odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Ja sam zaista strpljiv čovjek i mislim da sam bio jako strpljiv i dobronamjeran i u odnosu sa sadašnjim tehničkim premijerom gospodinom Abazovićem u kontekstu odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Bio sam jako neprijatno iznenađen kada je, prije par sedmica, gospodin Abazović predložio samog sebe protivno diplomatskoj praksi i protivno naravno negdje i njegovom legitimitetu, kao vođu delegacije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama”,

Strpljivo je, kaže, u razgovoru sa Abazovićem pokušao da pronađe konsenzus.

“Tačno je da smo se dogovorili da ove godine, kako je to bio i red, predsjednik predvodi crnogorsku delegaciju i to predsjednik koji jedini trenutno ima puni legitimitet, a da Abazović bude dio delegacije u svojstvu koordinatora Ministarstva vanjskih poslova.

Ali, dodaje, ponovo je bio iznenađen načinom na koji je Vlada usvojila platformu za odlazak crnogorske delegacije u Ujedinjene nacije.

“Na način što je jasno, vizuelno i na svaki drugi način iz te platforme bilo jasno da Crna Gora ima de facto dvije delegacije. To je ono zbog čega sam javno reagovao… Pozivam sve da se odgovorno ponašaju. A što se tiče predstavljanja Crne Gore, kao što sam do sada u okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i dužnosti, na najbolji mogući način predstavljao Crnu Goru – i u Briselu, i u Vilnusu, i u Beogradu i Zagrebu, tako ću i nastaviti da se ponašam u narednom periodu, naravno vrlo odgovorno se odnoseći prema novcu poreskih obveznika”, poručio je Milatović.

CdM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest