SUĐENJE ZA „DRŽAVNI UDAR“ – Dikić: Čađenović mi nudio 100.000 evra da lažno otužim lidere DF-a i Srpsku pravoslavnu crkvu

FOTO: Borba
Nekadašnji komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, jedan od optuženih u aferi „državni udar“ iz 2016. godine, izjavio je na početku današnjeg ponovljenog postupka da su mu bivši rukovodioci Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nudili novac za lažno svjedočenje.

Dikić je ponovio da su tadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović (u međuvremenu uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja), tokom samog sudskog postupka, kao i u istrazi, vršili pritisak na njega.

Čađenović i Katnić su od njega tražili da lažno optuži lidere sada već rasformiranog Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, zatim Srpsku pravoslavnu crkvu…

„Specijalno državno tužilaštvo, tačnije specijalni tužilac Saša Čađenović i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić vršili su na mene pritisak da optužim Srpsku pravoslavnu crkvu i ljude iz Crne Gore, koji su ovdje optuženi, da su spremali državni udar“, rekao je Dikić, pa dodao:

„Mene su 24 puta, tokom sudskog postupka, bez znanja suda, vodili sa lisicama i vrećom na glavi u SDT…“,  kazao je Dikić.

On je dodao da mu je SDT nudilo i novac da prizna krivicu i optuži lica iz optužnice.

„Čađenović mi je prvo ponudio 50.000 evra, odbio sam. Onda 100.000 evra, i to sam odbio“, rekao je Dikić.

Čađenović mu je i zaprijetio da neće izaći živ iz zatvora:

„Rekao mi je da ću biti osuđen na 15 godina i da ću umrijeti u zatvoru. Ja sam mu rekao da bolje da živim na nogama, nego na koljenima…“, dodao je Dikić.

Istakao je da je vodio dnevnik svaki dan dok je bio u istražnom zatvoru, kao i da je zapisivao šta je sve SDT tada tražilo od njega.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest