Теодосић: Практично смо на новом почетку

Вријеме читања 2 минута

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић свестан је да би Летонија могла да буде незгодан ривал на старту квалификација за Светско првенство, али се нада да ће Орлови уз добру енергију и бољу игру доћи до победе. Селектор Светислав Пешић истакао је да ће веома битна бити и подршка навијача.

У четвртак, 25. новембра, кошаркаши Србије ће започети квалификације за одлазак на Светско првенство 2023. године. Први ривал Орлова биће селекција Летоније.

„Очекује нас изазовна утакмица против Летоније која има континуитет, јер је током јула и августа играла квалификације и уиграна је, за разлику од нас који смо се скупили пре само неколико дана. То је све почетак једног новог пројекта. Оно што је најважније, тај недостатак уиграности ћемо морати да компензујемо једном великом жељом коју си играчи у ових неколико дана и показали. То је оно што ме чини задовољним и оптимистичним. Публика нам је веома важна, наши навијачи. Ако баш не играмо са најбољим играчима које имамо, онда хајде да сви заједно помогнемо њима да буду још бољи и постану најбољ“, поручио је селектор Светислав Пешић.

Капитен Милош Теодосић се у уторак прикључио националном тиму.

„Улазимо у квалификациони циклус који ће трајати готово две године, а који због система такмичења сваку утакмицу чини веома важном. Летонија уме да буде неугодна, сигурно имају одређену предност када је уиграност тима у питању, али сам сигуран да ћемо показати добру енергију и игру која ће нас довести до жељене победе. Практично смо на новом почетку, надам се да ће и публика то препознати и пружити велику подршку репрезентацији“, нагласио је Теодосић.

Меч у четвртак је на програму од 20 часова у дворани „Александар Николић“

Србију у овом ‘квалификационом прозору’ чека још дуел против Белгије у Монсу, а он је на програму 28. новембра.

спорт клуб

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest