ТРИ ЛОКАЦИЈЕ ЗА ОДМОР ОД ВОЖЊЕ

Фото: Центар креативних вјештина
НВО “Центар креативних вјештина” завршио је постављање урбаних мобилијара, који ће у наредном периоду служити возачима, али и осталим учесницима у саобраћају, да се одморе и направе паузу у пријатном амбијенту поред пута.

Урбани мобилијари постављани су на три локације у граду и то на путном правцу Беране – Андријевица (код мотела Буче), затим на путном правцу Беране – Бијело Поље (преко пута Манастира Шудиково) и на путном правцу Беране – Рожаје (мјесто Тмушићи).

Урбани мобилијари су постављани и дати на јавну употребу у склопу пројекта “Безбједност при уму – сигурност на друму”, који је финансијски подржан од стране Министарства саобраћаја и поморства Црне Горе.

“Поменути пројекат има за циљ оснаживање свијести грађана, а посебно возача, колико је важно да се сви осјећамо безбједно у саобраћају. Наиме, безбједност дјеце и омладине у саобраћају у великој мјери зависи од нивоа саобраћајног образовања којег посједују и које им се свакодневно пласира кроз разне активности и едукације. Управо, само кроз постављање урбаних мобилијара поред пута, осим могућности да се возачи одморе, створили смо им услове да се неформално едукују. Наиме, у близини урбаних мобилијара постављене су и инфо табле на којима се налазе неке од кључних порука и савјета намијењених возачима, чиме се жели утицати на подизање њихове свијести о значају поштовања саобраћајних прописа”, наглашава Слободан Томашевић, извршни директор НВО “Центар креативних вјештина”.

У саопштењу ове НВО се додаје да су у реализацији пројеката посебан допринос дали чланови Мото клуба “Соколови“, који су активно учестовали у бројним активностима, затим Хаџи Мики Тмушић, који је конструисао и поставио мобилијаре, као и Агенција за инвестиције и развој Берана, која је пружила логистичку помоћ на терену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial