U izraelskom napadu na Dženin ubijeno 5 Palestinaca, među nastradalima i petnaestogodišnjak

Foto: Beta/AP

U toku je izraelska brutalna vojna agresija na Dženin potpomognuta ratnim avionima, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Palestine.

U napadu na Dženin, kako su naveli, ubijeno je 5 Palestinca, među kojima je petnaestogodišnji Ahmad Sakar, dok je broj povrijeđenih porastao na 66, većinom civili, od kojih je jedanaestoro u teškom stanju.

Na meti su, kažu, medicinske i novinarske ekipe.

„Izraelska vlada potvrđuje, kroz kontinuirane napade, svoju posvećenost produbljivanju rasističke kolonijalne okupacije Palestine, usmjerenu na sprovođenje ilegalne aneksije palestinske Zapadne Obale, uključujući Istočni Jerusalim“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine ogorčeno je zbog, kako su kazali, ćutanja međunarodne zajednice na teška kršenja koja su počinjena od strane Izraela a koja predstavljaju ratne zločine i zločin protiv čovječnosti.

„Ministarstvo smatra da međunarodni neuspjeh u primjeni međunarodnog prava ohrabruje Izrael, okupacionu silu, da čini još više zločina. Zahtijevamo čvrstu poziciju međunarodne zajednice i Sjedinjenih Američkih Država i neophodne mjere kako bi se Izrael primorao da prekinu svoju vojnu okupaciju Palestine, počevši od zaustavljanja izraelske agresije i poštovanja obaveza kao okupacione sile u skladu sa međunarodnim pravom“, navodi se u saopštenju.

Iz MVP-a države Palestine naveli su da je najnoviji zločin podigao broj Palestinaca koje su ubile izraelske okupacione vojske u 2023. godini na 169, među kojima je 29 djece i 6 žena.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest