UKRAJINCI STREPE OD VREMENSKE PROGNOZE! Putin čeka da se ovo desi pa da krene u napad svim raspoloživim sredstvima

Foto: Jutjub printskrin/ Guardian News

Početak zime i hladnog vremena čine situaciju ukrajinskim oružanim snagama izuzetno teškom, piše britansko izdanje „Dejli ekspresa“, pozivajući se na stručnjaka Economist Intelligence Group Marija Bicarskog.

– Sa početkom zime, vremenski uslovi mogu dodatno da zakomplikuju situaciju – rekao je on.

Bikarski je naglasio da je prošle godine, uprkos teškim vremenskim uslovima, Rusija uspjela da izvede veliku ofanzivnu operaciju kada se zemlja smrzla. Sada možemo da vidimo nešto slično, dodao je on.

Ukrajinske oružane snage već šesti mjesec pokušavaju da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Bahmut i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Prema Vladimiru Putinu, ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska poboljšava svoje pozicije duž cijele linije fronta. Kako je pojasnio šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, gubici neprijateljske vojske od početka novembra iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.

Pored toga, početkom mjeseca, ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni , u članku za časopis The Economist, izjavio je da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak: „Najverovjatnije neće biti dubok i prelep prodor.” Takođe je priznao da nije uspio da demonstrira impresivnu stopu napredovanja koju je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest