Уочи „фајронта“ – НВО Montenegro International тражи од Нухоџића: Весни Братић одузети држављансто ЦГ

Они оцјењују да је њено јавно дјеловање „противно Уставу и Кривичном законику Црне Горе и њеним виталним интересима“, те да је Министарство унутрашњих послова дужно да „под хитно покрене поступак за одузимање црногорског држављанства по сили закона (чл. 24 Закона о црногорском држављанству)”

Весна Братић

НВО Montenegro International се данас обратила Министарству унутрашњих послова са захтјевом са хитним покретањем поступка одузимања црногорског држављанства проф. др Весни Братић. Очито да „грађанска“ Црна Гора, након отказивања гостопримства српском амбасадору, тражи још један поклон од одлазећег режима. За крај. 

Братић је примљена у црногорско држављанство као лице од посебног научног интереса Црне Горе, међутим они оцјењују да је њено јавно дјеловање „противно Уставу и Кривичном законику Црне Горе и њеним виталним интересима“, те да је Министарство унутрашњих послова дужно да „под хитно покрене поступак за одузимање црногорског држављанства по сили закона (чл. 24 Закона о црногорском држављанству)”, наводи се у захтјеву НВО Montenegro International упућеном одлазећем министру Мевлудину Нухоџићу.

Указују на бројне примјере да држављанство Црне Горе ни данас немају грађани које са овом државом „повезује искрена љубав, јасне породичне везе и поријекло”, док ће проф. др Весна Братић ускоро постати министарка за образовање, културу, науку и спорт!

“Сада, кад су маске пале, посланици и институције показиваће у кавим је рукама Црна Гора. Јер, Закон каже (члан 24) да пунољетни црногорски држављанин, који има и држављанство друге државе, по сили закона губи црногорско држављанство ако “његово понашање озбиљно штети виталним интересима Црне Горе”, пренесен је у образложењу захтјева дио текста са Антене М под називом “Весна Братић, особа од посебног значаја за наношење штете виталним интересима Црне Горе”, закључују из НВО Montenegro International, преноси ЦдМ.

ИН4С

One thought on “Уочи „фајронта“ – НВО Montenegro International тражи од Нухоџића: Весни Братић одузети држављансто ЦГ

  1. Gospodjica Vesna Bratić je iz Trebinja, a tamo je stanovništvo mahom doseljeno iz Crne Gore. Ne bi oni nju napadali zbog toga, nego zato što ona nije napala i blatila četnički pokret. U Crnoj Gori su od rata do danas, samo dvije struje, jedna za komunizam i druga protiv. Ne znamo kakva će biti kao ministarka, pričekajmo, ali joj, za sada, svaka čast na hrabrosti, odvažnosti i ponašanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *