УРА: Квазипортали цртају мету Дритану Абазовићу, све је дио екстремистичке медијске хајке

,,Након данашњег текста којим се поново црта мета на чело предсједнику Грађанског покрета УРА и премијеру Црне Горе више је него јасно за чије интересе ради новоосновани квазипортал на чије смо злонамјерне и опасне текстове раније реаговали“, истакли су из Грађанског покрета УРА

ГП УРА

Подсјећамо, новоосновани М портал данас је објавио текст „По Абазовићевом налогу и нова хапшења наредне седмице“ гдје се алудира на то да премијер незаконито утиче на рад Тужилаштва и да ће наредне недјеље доћи до хапшења великог броја људи који су се огријешили о Закон.

Из УРЕ на тврдње овог портала наводе да је очигледно да „неко“ преко квазипортала на све начине покушава да се опире владавини права и да се са тим циљем ствара наратив добро познат ружној балканској прошлости.

,,Такође, на дјелу је очигледан притисак на ВДТ и СДТ који долази након процесуирања десетина лица које се сумњиче за стварање организованих криминалних група у страху од даљег спровођења правде и с циљем заустављања државе на путу европских интеграција“, наглашавају из Грађанског покрета УРА.

Из УРЕ констатују да зачуђује изостанак реакције шире друштвене заједнице на све учесталији притисак одређене медијске групације повезане са криминално-бизнисменским структурама на правосудне органе уочи важних одлука, попут одређивања притвора за лица која се сумњиче за стварање криминалне организације која је починила озбиљна кривична дјела.

,,Перманентно цртање мете премијеру Абазовић само је дио екстремистичке медијске хајке која се дужи временски период спроводи против њега, са циљем политичке и личне дискредитације и омаловажавања. Подсјећамо да смо сличној ситуацији свједочили у априлу 2021. године када је изведена велика акција хапшења вођа и висококотираних чланова Кавачког клана. Зашто све ово долази након низа акција хапшења оптужених за најтежа кривична дјела, остављамо грађанима да сами просуде“, закључују из покрета УРА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest