УРА сјутра предлаже формирање мањинске владе?

Вријеме читања 1 минут

Руководство Грађанског покрета Уједињена реформска акција (УРА) предложиче сјутра формирање мањинске владе као рјешење за излазак из политичке кризе у Црној Гори. Та понуда УРА парламентарним политичким субјектима биће представљена сјутра на конференцији за новинаре.

У току је састанак партија које заступају овај модел и за очекивати је да вечерас концепт буде јасан.

Како сазнаје Портал РТЦГ, манијнску владу чинили би УРА, СНП и мањинске странке. О томе је разговарано са представницима албанских и бошњачких странака. У Влади не би билло, по овом предлогу, представника ДПС-а и ДФ-а.

Актуелна влада мора да буде разријешена да би била изабрана нова. Да би то било урађено потребна је интерпелација, коју мора да потпише 27 посланика.

Политичка групација која заступа овај модел нема толико потписа засад.

Подсјетимо, УРА, СНП, ЦИВИС и представници мањинских странака потписали су недавно меморандум о сарадњи.

Социјалистичка народна партија (СНП) на сједници Предсједништва након конференције за медије УРА одлучиваће о овој понуди за рјешење политичке кризе. Сједници ће присуствовати и предсједници општинских одбора те странке.

Засад се не зна какв ће бити став и каква ће бити улога СДП или СД о овом предлогу за формирање мањинске владе. Неке партије које су потписале меморандум према њима имају велики отпор.

Притом је нејасно ко би уопште подржао такву владу, ако ДПС и ДФ не би били њен дио. По најавама из ДФ И Демократске Црне Горе, иницијатори овог предлога једино могу да добију подршку од ДПС за овај модел.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest