Успјешно вече хумора и музике Драгана Копривице у гимназији “Слободан Шкеровић”

Вријеме читања < 1 минут

У циљу ширења културних садржаја у оквиру ваннаставних активности, у гимназији “Слободан Шкеровић” одржано је Вече поезије, хумора и музике Драгана Копривице уз одличну атмосферу и реакције ученика, који су уз мјере превенције присуствовали у свечаној сали Гимназије.

Фото: Приватна архива

Вече је отворила директорица, проф. Биљана Вучуровић, укратко говорећи о књижевним резултатима Копривице, након чега се присутнима својим стиховима прво представио проф. Гимназије и пјесник Радоман Чечовић, а потом и ученик Андрија Старчевић.

Копривица је говорио своју поезију и афоризме, а у другом дијелу вечери изводио популарне домаће и стране евергрин мелодије уз одличан пријем код ученика. Прије извођења пјесама ученике је укратко упознавао са историјатом настанка незаборавних музичких рефрена као што су шлагери Ђорђа Марјановића “Девојко мала”, Ива Робића “Само једном се љуби”, и страних нумера “О, Соле мио”, “Очи чорние” и др. На почетку је извео неколико црногорских народних пјесама указујући на љепоту изворног народног мелоса Црне Горе, али и захтјевност интерпретације таквих, наизглед, једноставних композиција. Ученици ове престижне Гимназије показали су да познају и старе музичке хитове пјевајући заједно с Копривицом и правећи изванредан штимунг вечери.

По завршетку програма, који је испунио сва очекивања, директорица Вучуровић је истакла да су слични културни садржаји оно што недостаје ученицима у оквиру ваннаставних активности, па је договорен и новогодишњи концерт Копривице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest