Ustavni sud sjutra o preostalim žalbama na lokalne izbore

Na sjutrašnjoj sjednici Ustavni sud će nastaviti da rješava žalbe predate nakon lokalnih izbora u oktobru prošle godine, saopšteno je Portalu RTCG iz Ustavnog suda.

Izborna komisija Glavnog grada mora sačekati da Ustavni sud riješi sve žalbe na izborni proces u Podgorici, a onda će, u roku od 12 sati, proglasiti rezultate izbora u Glavnom gradu.

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, kazao je da će u rokovima koje propisuje zakon o izboru odbornika, nakon dobijenih odluka ustavnog suda, a kojima se žalbe odbijaju, sazvati sjednicu OIK-a radi utvrdivanja konačnih rezultata izbora.

Nakon utvrđivanja konačnih rezultata slijedi njihovo objavljivanje u Službenom listu i nakon toga teku rokovi za sazivanje novog saziva Skupštine Glavnog grada.

I, ako sve bude po planu, konstitutivna sjednica Skupštine mogla bi biti zakazana najduže za nešto više od mjesec.

„Tu konstitutivnu sjednicu saziva predsjednik sadašnjeg, odnosno prethodnog saziva i on je u obavezi da to uradi najkasnije u roku od 15 dana od dana konačnih rezultata izbora. I ta sjednica se takođe održava u roku od 15 dana“, kazao je Vukčević.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest