Усвојен буџет Општине Тиват од 18,6 милиона евра

Одбор повјереника којег је именовала Влада Црне Горе усвојио је данас буџет Општине Тиват који је пројектован на 18,6 милиона еура, што омогућава нормално функционисање органа локалне управе и наставак капиталних пројеката, рекао је начелник Жељко Комненовић

Одбор повјереника којег је именовала Влада Црне Горе усвојио је данас буџет Општине Тиват који је пројектован на 18,6 милиона еура, што омогућава нормално функционисање органа локалне управе и наставак капиталних пројеката, рекао је начелник Жељко Комненовић.

Он је истакао да капитални издаци планирани за 2022. годину износе 9,7 милиона евра, што је 51 одсто укупног буџета, што чини овај развој буџета.

„Из буџета су издвојена средства за завршетак пута МР2 до Луштице, уређење приобалног шеталишта Белане, завршетак радова у Цачову, дечије игралиште у Доњој Ластви и све оне пројекте који су од јавног значаја за грађане с. Тиват“, рекао је Комненовић.

Комненовић је додао да ће усвајање буџета сада омогућити бесплатан градски превоз за све студенте, додајући да се стварају темељи за наставак развоја Тивта и након предстојећих ванредних локалних избора.

Оно што је битно јесте да је настојање опозиције у Тивту, да спријечи усвајање буџета, сада бесмислено јер град и његови грађани не могу и не смију бити таоци ничије политике, идеологије и намјера. Сви морамо да радимо за добробит града, а не против јавног интереса“, рекао је Комненовић.

Он је рекао да не смеју да занемаре давања за спорт, која су повећана за 100.000 евра, као ни невладин сектор који сада може да очекује исплате и давања која су до сада била блокирана.

Спасоје Љесар, предсједник Одбора повјереника, рекао је да је данашње усвајање буџета велика ствар за град, чиме је окончано вишемјесечно финансијско стискање локалне власти.

Одбор повереника усвојио је данас и извештај за прво полугодиште 2021. године о примањима и расходима општине.

РТЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest