Vatrogasci zaustavili vatru da ne pređe u RS, hrvatski kanaderi još dejstvuju na dubrovačkim požarištima (VIDEO)

Foto: Printskrin

Trebinjski vatrogasci i njihove kolege iz federalne opštine Ravno i naselja Ivanica zaustavili su požar na putnoj komunikaciji na području sela Glavska na teritoriji Federacije BiH, onemogućivši vatri da pređe na teritoriju Republike Srpske, potvrdio je Zdravko Kašiković, komandir Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Trebinje.

„Ta putna komunikacija štiti od požara i Republiku Srpsku i dio Federacije BiH, jer, kada bi vatra prešla put proširila bi se na područje sela Slivnica u Trebinjskoj površi, a s obzirom da je tamo krševit i nepristupačan teren, bez putnih komunikacija u brdima iznad Slivnice, ne bismo mogli presijeći požarnu liniju“, kaže Kašiković.

Tokom noći između utorka i srijede vatrogasci iz Ivanice i Ravnog dežurali su na požarištu, a dežurne ekipe su i jutros na terenu.

Kašiković podsjeća da hrvatski kanaderi još dejstvuju na dubrovačkim požarištima, ali gase vatru i na teritoriji Federacije BiH, te da zahvaljujući tome u ovom dijelu vatra nije prešla na teritoriju Republike Srpske.

Požar je prije tri dana izbio u Župi dubrovačkoj, a više od 130 vatrogasaca spriječilo je da se vatra proširi do prvih kuža u Župi.

Na Petrači su sinoć evakuisani stanovnici iz nekoliko kuća, a lokalni mediji su javili da su se na brdu iznad tog mjesta čule detonacije ostataka mina iz proteklog rata i da je jedan broj turista napustio Župu dubrovačku zbog vatre.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest