VIČIĆ: Vlada će biti formirana do 15. marta, Otvoreni Balkan nekima smetao jer oni nisu bili za volanom

Foto: Jutjub printskrin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će Vlada biti formirana do 15. marta.

Vučić je danas na koneferenciji za medije, posle skupa „Zapadni Balkan i EU“ koji se održava u Skoplju, rekao da „mi sad moramo brzo da reagujemo i da donosimo brojne zakonske norme“.

Odgovarajući na pitanje o izborima, Vučić kaže da je Srbija suverena zemlja i kako kaže, ovo su bili najčistiji izbori sa najmanje prigovora i žalbi.

„Nisam zaintesresovan da budem babica i bejbisiterka za one koji gube izbore 11 godina. O unapređenju izbornog procesa uvijek sam spreman da o tome razgovaram i to sagledam. Nemojte da unižavate svoju zemlju, Srbija je nezavisna i suverena zemlja“, rekao je predsjednik Srbije.

Tvrdi i da je nekima smetao Otvoreni Balkan zbog toga što oni nisu upravljali volanom.

„Otvoreni Balkan je inicijativa ljudi sa Balkana. Sami smo sjeli i dogovorili se, nije nas neko postavio na sto i naredio kako treba da izgleda. Uvijek ćemo biti u Berlinskom procesu i saslušati svaku stvar“, kazao je Vučić.

Kako je rekao, od 1. marta bi trebalo da stupi na snagu slobodno tržište rada za Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju.

„To je za nas velika i važna vijest, mislim da će da doprinese stvaranju dobrog poslovnog ambijenta za nas i strane kompanije i pravljenje tržišta radne snage koje nije 6,7 miliona, već sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom se približavamo na 11 miliona stanovnika“ kaže predsjednik Srbije

Istakao je da su posle sinoćnjeg sastanka s liderima Z. Balkana imali susret sa državnim sekretarom SAD za evropska i evrazijska pitanja Džejmsom O Brajanom i večeru kojoj su prisustvovali svi – i Kurti i Rama, predstavnika Albanaca iz S. Makedonije Alji Ahmeti…

„Mi u ovom trenutku imamo gotovo 4,5 milijarde, likvidniji smo od mnogih zemalja EU, i nemamo potrebu za izlazak na finansija tržišta ili zaduživanjem. Nivo javnog duga je na nivou od 52 posto, što je jako dobro kontrolisano“, rekao je on.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest