Владари из сјенке или спавачи ДПС-а: Скривање прљавих трагова велемајстора монтенегринске манипулације!

Вријеме читања 3 минута

SRPSKA24

Пише: Иван Милошевић

По томе шта се посљедњих дана дешава у Црној Гори може се закључити да се неко грдно огријешио о Црну Гору, па по сваку цијену жели да сакрије своје трагове. Истина, није то неко откривање Америке, јер деценијама живимо у држави гдје неко не зна ни шта има, док 90 одсто грађана једва има за хљеб. Такве социјалне разлике немогуће су без велике пљачке, а по томе кроз шта све пролази нова већина у периоду састављања владе очигледно је да се скривачи трагова налазе на другој страни, односно у редовима бившег режима, али и у дијелу опозиције. 

Њима није у интересу да се састави нова влада или не барем по принципу да свако добије што је освојио, него желе и да у новим условима главне полуге власти буду под њиховом контролом. Симптоматично је да маестра црногорске политике и вожда Монтенегра нигдје нема, а гарант да је иза кулиса све он ово закувао. Мило Ђукановић као интелегентан човјек вјероватно је знао да ће кад-тад изгубити изборе, али као стари опробани комунстички ђак на свим нивоима власти обезбједио је своје посматраче или спаваче који ће да за њега раде и када не буде на власти. И они се не налазе само у државним службама, јавним и осталим предузећима, него и у дијелу опозиције, а о медијима и да не говоримо. Зар није симптоматично да се од избора 30. августа у „Вијестима“ скоро свакодневно објављују текстови чији је циљ да посвађају међусобно нову већину и врате их на старе ДПС стазе, када је тада владајућа странка лако побјеђивала опозицију, јер њени лидери нијесу могли да смисле један другог? Свађа ли то вожд Монтенегра преко својих медијских и осталих спавача нову већину у жељи да их врати на своје утабане побједничке стазе? Уз то немали број аналитичара био је прилично изненађен када је Ђукановић прилично мирно прихватио изборни пораз. Да ли је врховни политички стратег и виртоз манипулација и тада припремао ово што се данас догађа, а што нову већину удаљава од састављања нове владе?

Бројне су претпоставке, али једно је сигурно. Неко се дебело напалио да сакрије своје нечасне трагове из претходних деценија и када се појавила опасност да се могу открити сви знани и незнани спавачи су активирани и раде свој посао за који су и плаћени. Претпостављам да ће обични људу бити у великом чуду када се открије ко све ради за ДПС и то не само у државним службама, дијелу НВО и медија, него и у опозицији!

Данас се очекује реаговање проф. др Здравка Кривокапића око вијести које су „Вијести“ синоћ објавиле да не жели у новој влади Андрију Мандића, Милана Кнежевића и Небојшу Медојевића. Чуди ме да се на твитеру Кривокапић већ није о томе огласио, али ваљда ће брзо. Тек тада ће бити потпуно јасно ко тренутно у Црној Гори коси, а ко воду носи. До тада не преостаје нам ништа друго него да медитирамо над новим манипулацијама виртуоза домаће политике и вожда Монтенегра и шефа ДПС-а!

ПС. И који је то проблем да Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић, буду дио нове владе. Можда се ни мени нешто не свиђају, али су они политички представници побједничке коалиције и припада им да преузму власт у овој држави.  Свуда у свијету након избора нова власт се саставља по принципу ко је колико добио и то је то. Након пропасти комунистичких система у бившој Источној Европи на власт је долазила прогањана опозиција и она је раскринкавала бивши тоталитарни систем. Црна Гора није никакво свјетско чудо, па да таква правила за њу не важе, али јесте чудо по томе што владари из сјенке и када изгубе власт и даље владају овом несрећном државом. Да прекине ову шпијунско-трилерску агонију ваљало би да Кривокапић већ данас објави састав нове владе и то у складу са поменутим политичким принципима и правилима свргавања комунистичких режима и да се она за пар дана изабере у скупштини. Тек тада ће владари из сјенке схватити да су изгубили власт и да ће због онога што су са њом радили морати и да одговарају!

One thought on “Владари из сјенке или спавачи ДПС-а: Скривање прљавих трагова велемајстора монтенегринске манипулације!

  1. U novoj vladi nema mjesta komunjarama i DPS tajnim udvoricama, a narod zna dobro ko su oni i neće to dozvoliti, nema više šale s njim. Oni koji vole više Rusiju nego Crnu Goru, više Srbiju nego Crnu Goru neka se presele tamo i neka tamo mudruju, ovdje više neće. Treba se podjednako postaviti i prema Rusiji i prema Americi, samo onoliko koliko nam valjaju i koliko nas pomažu, a kako nam pomažu to svi vidimo. Komunjare su osjetile da gospodin Krivokapić nije njihov i sve čine po nalogu gazda da ponište volju naroda. U ovom članku se veliča Milo, koji nije ništa od toga što se navodi, sem obični poslušnik koji radi samo ono što mu neko naređuje i ništa više. Šta je to on i gdje mogao da nauči – u Podgorici gdje je proveo život, a putovanja su, avion, van, avion, van, i samo slušanje i slušanje. A priča prazna bez smisla, pričaš cijeli dan, a ništa ne kažeš, to je komunistička doktrina. Dijelu dosadašnje opozicije koji koči sastavljanje vlade bolje je da razmisli o volji naroda i da se polagano povuku iz politike, u kojoj ništa nijesu ostvarili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest